Vlada ispituje navode o stanovima

Izvor: B92, 05.Avg.2009, 19:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vlada ispituje navode o stanovima

Beograd -- Premijer Srbije Mirko Cvetković izdao nalog sekretarijatu Vlade da utvrdi okolnosti pod kojima su u ranijim periodima dodeljivani stanovi zaposlenima u Vladi.

Iz Vlade potvrđuju da je u vreme bivšeg premijera Vojislava Koštunice dozvoljen otkup 300 stanova ispod realne cene. Sadašnja Vlada najavljuje istragu o tome i kažu da nisu dodelili nijedan stan.

Predsednik Vlade naložio je da se obustave svi postupci dodele stanova prema odlukama ranijih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vlada i da se utvrde nepravilnosti zbog kojih je došlo do otkupa stanova po cenama nižim od tržišnih, saopšteno je iz Kancelarije za saradnju sa medijima Vlade Srbije.

Nije tajna da se u Srbiji decenijama unazad uvrežio običaj da se državnim funkcionerima omogućava da dodju do stanova po povlašćenim cenama. Predsednik Srbije i Demokratske stranke Boris Tadić kaže da je čuo da se takve stvari dešavaju i juče je zatražio istragu.

Nakon što je javnost iz medija saznala da je veliki broj zaposlenih u ministarstvima u Vladi Vojislava Koštunice otkupio stanove po cenama višestruko nižim od tržišnih, iz kabineta Mirka Cvetkovića saopšteno je da će o tome biti sprovedena istraga. Premijer Cvetković saopštio je da njegova vlada nije dodelila ni jedan stan, a Generalna sekretarka Tamara Stojčević za B92 kaže da se pregledaju svi ugovori.

"Ne samo da nije dodeljen nijedan stan od strane ministarstva, tj. stambenih komisija nego je premijer naložio da se više nijedan ugovo ne potpiše na osnovu rešenja ranijih, i da se preispitaju sve okolnosti dodela raniji a pogotovu u odnosu na cenu po kojima su oni kupljeni”, kaže Stojčevićeva.

O dodeli i otkupu stanova odlučivale su stambene komisije svakog pojedinačnog ministava, tako da nije poznato ko je koliko stanova podelio svojim zaposlenima.

Stojčevićeva navodi da je premijer naložio da se proveri i mogućnost da se u slučaju da budu utvrdjene nepravilnosti, rešenja o dodeli i otkupu stanova budu poništena.
Pogledaj vesti o: Vojislav Koštunica

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.