Izvor: Beta, 26.Mar.2011, 14:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužilaštvo Crne Gore dobilo pismo Radulovića

PODGORICA, 26. marta 2011.(Beta) - Vrhovno državno tužilastvo Crne Gore dobilo je pismo bivšeg ministra u Vladi Srbije i biznismena Slobodana Radulovića, koje se odnosi na raniji postupak privatizacije kompanije C market i na političku ulogu bivše Vlade Sbije, na čelu sa Vojislavom Koštunicom, u tom postupku.

Podgorički list "Pobjeda" preneo je u subotu izjavu vrhovnog državnog tužioca Ranke Čarapić koja je navela da je od Radulovića stigao "obiman materijal" i da će narednih dana biti odlučeno da li ima osnova za iniciranje pravosudnog postupka u vezi sa navodima u pismu.

Radulović je u tom pismu, koje je upućeno i predsedniku Srbije Borisu Tadiću i zvaničnicima Evropske unije, kako je "Pobjeda" prenela, naveo da su predstavnici Koštuničine Vlade "iznudili" da se od novca za prodaju C marketa, izdvoji pet miliona evra za finansiranje dela crnogorske opozicije uoči referenduma, u maju 2006. godine.

Prema navodima u pismu Radulovića, tim novcem su finansirane Srpska narodna stranka, na čijem je čelu tada bio sadašnji predsendik Nove srpske dmeokraije Andrija Mandić i Pokret za promjene, čiji je lider Nebojša Medojević, piše "Pobjeda".

Bivsi dugogodisnji generalni direktor C marketa je u bekstvu i protiv njega se vodi postupak u Specijalnom sudu u Beogradu jer je optužen da je bio jedan od vodja "stečajne mafije".

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Radulović pisao crnogorskom tužiocu

Izvor: B92, 26.Mar.2011

Podgorica -- Vrhovno državno tužilastvo Crne Gore dobilo je pismo bivšeg direktora C marketa Slobodana Radulovića, koje se odnosi na postupak privatizacije te kompanije...Pismo se odnosi i na političku ulogu bivše Vlade Srbije u tom postupku, sa Vojislavom Koštunicom na čelu...Podgorički list...

Nastavak na B92...

Radulović: Beko finansirao kampanje Mandića i Medojevića

Izvor: Blic, 26.Mar.2011

PODGORICA - Vrhovna državna tužiteljka Ranka Čarapić izjavila je danas da je crnogorsko tužilaštvo dobilo otvoreno pismo nekadašnjeg generalnog direktora "C marketa" Slobodana Radulovića, u kome on tvrdi da su političke kampanje Nove i Pokreta za promene (PzP), uoči referenduma u Crnoj Gori...

Nastavak na Blic...

Radulović optužuje Koštuničinu vladu

Izvor: Šumadija Press, 27.Mar.2011, 13:14

Vrhovno državno tužilastvo Crne Gore dobilo je pismo bivšeg ministra u Vladi Srbije i biznismena Slobodana Radulovića, koje se odnosi na raniji postupak privatizacije kompanije C market

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.