Izvor: B92, 01.Apr.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šutanovac: Prljava kampanja DSS-a

Beograd -- Ministar odbrane Dragan Šutanovac optužio je Demokratsku stranku Srbije da protiv njega vodi prljavu kampanju.

Potpredsednik Demokratske stranke izjavio je da je DSS obmanuo javnost kada je njega optužio da želi da pošalje srpske vojnike u Avganistan. Šutanovac je izjavio da je upravo prethodna Vlada, u kojoj Demokratska stranka nije učestvovala, donela zaključak kojim se izražava spremnost da se srpski vojnici pošalju u mirovne misije u Liban i Avganistan.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Slanje srpskih vojnika u mirovne misije već danima je tema obračuna između dva koaliciona partnera u tehničkoj Vladi Srbije.

Kao odgovor na optužbe DSS-a da je Šutanovac taj koji šalje srpske vojnike, ministar odbrane je podelio novinarima fotokopiju zaključka Vlade, od 31. avgusta 2006. godine, u kome je Vlada Vojislava Koštunice donela odluku da naše vojnike šalje u mirovne misije u Avganistan i Liban.

Šutanovac kaže da, za razliku od ostalih učesnika u predizbornoj kampanji, DS neće iznositi neistine protiv svojih političkih konkurenata.

Na pitanje novinara da li se i DS služi podmetanjima kada uporno tvrdi da Srbiji preti izolacija ako SRS i DSS formiraju Vladu, Šutanovac kaže da je i premijer Koštunica na pitanje kada ćemo ući u Evropu odgovorio - za mnogo, mnogo godina.

Mi ne zastrašujemo građane, već samo citiramo šta Koštunica govori, tvrdi Šutanovac.

Petrović: DS za skoro potpisivanje SSP-a

Zamenik predsednika Demokratske stranke i ministar pravde Dušan Petrović izrazio je danas očekivanje da će Srbija uskoro potpisati Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju sa Evropskom unijom, jer je to u opštem interesu građana Srbije.

"Ulaskom u vladu smo sprečili zatvaranje vrata EU, a građani će na predstojećim izborima odlučiti da li će ona biti zatvorena ili širom otvorena", rekao je Petrović na konferenciji za novinare u Demokratskoj stranci.

Kako je naveo, Srbija trenutno ima mogućnost da od EU godišnje dobija 200 miliona evra bespovratne pomoći, a sticanjem statusa kandidata za prijem u punopravno članstvo, za šta je preduslov potpisivanje Sporazuma, Srbija bi mogla da računa na desetostruko veća sredstva.

Komentarišući jučerašnju odluku Vlade da se koncesionaru za izgradnju autoputa Horgoš-Požega ostavi dodatno vreme za zatvaranje finansijske konstrukcije, Petrović je rekao da su ministri DS i G17 plus uspeli da spreče da se od koncesionog ugovora napravi običan izvođački projekat koji bi podrazumevao da građani Srbije finansiraju izgradnju puta.

"To je politika čistog računa. Mi nismo dozvoljavali da se u Srbiji zaključuju poslovi koje građani ne mogu da razumeju i u kojim se menjaju ugovorene obaveze", rekao je Petrović.
Pogledaj vesti o: Vojislav Koštunica

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Koštuničina vlada bila za mirovne misije

Izvor: Blic, 02.Apr.2008, 09:37

Ministar odbrane Dragan Šutanovac optužio je Demokratsku stranku Srbije da protiv njega vodi prljavu kampanju. Šutanovac je povodom tvrdnji DSS da hoće da šalje vojnike da ginu u Avganistanu i Iraku juče izjavio da je upravo vlada Vojislava Koštunice 31. avgusta 2006. godine odobrila angažovanje...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.