Sila ne posustaje

Izvor: Glas javnosti, 11.Okt.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sila ne posustaje

Predsednik DSS Vojislav Koštunica ocenio je juče da ovo „govori da će mentori pravljenja lažne države Kosovo pritiskati na svim poljima“.

- Srbija mora još čvršće da se bori za Kosovo jer glavni zagovornici lažne države neprestano politikom sile sprovode svoj naum. Ahtisari je jedini međunarodni posrednik čiji plan nije usvojen u SB UN, ali se na osnovu politike sile sprovodi na Kosovu. Ostaće upamćen po sudu da su „Srbi krivi kao narod“, koji do danas nije >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << povukao, niti se izvinio. Izjava Lundestada najbolje svedoči da je reč o politikanstvu - ocenio je on.

RADUJU SE BAROZO I REN

Predsednik Evropske komisije Žoze-Manuel Barozo izrazio je „veliko zadovoljstvo“ što je dobitnik baš Marti, pošto je odigrao „veliku ulogu na Kosovu“.

- Pravi je Evropljanin. U EU ga najviše moguće poštuju, i s njim sjajno sarađujemo, a naročito ja, komesar Oli Ren i komesarka Benito Ferero-Valdner - nabrojao je Barozo i podsetio da je Finac bio „ključni igrač“ tokom Međunarodne konferencije o Jugoslaviji, te da je njegovo „sjajno pregovaranje bilo presudno za kraj sukoba na Kosovu 1999“.

STARI ZNANCI

 Znam Ahtisarija od 1989. iz procesa nezavisnosti Namibije i 2. i 3. juna 1999. iz Belog Dvora u Beogradu kada je sa Miloševićem i Černomirdinom pregovarao o prekidu NATO agresije. Poznajem ga iz njegove knjige „Misija u Beogradu“, u kojoj je rekao da bi oduzimanje Kosmeta bilo smrtna presuda za Srbiju i da bi tako nešto sve nas vratilo na početak krize na Balkanu. Iznenađen sam, a možda i neosnovano, pošto je on uvek radio za interese Zapada, SAD i NATO. Beskompromisno je vršio poslove ne vodeći računa ni o kakvim moralnim ili pravnim principima. Nagrađen je za savesno izvršenje naloga. Srbija ga ne pamti ni po čemu dobrom - priča Živadin Jovanović, bivši šef jugoslovenske diplomatije, a sada predsednik Beogradskog foruma.

NEDOSTOJAN NAGRADE

Potpredsednik Akademije za geopolitičke probleme Leonid Ivašov nazvao je Ahtisarija „najnedostojnijim nosiocem nagrade za mir“. Bio sam u ruskoj delegaciji tokom pregovora o Kosovu, video sam njegovu poziciju i kažem: ništa nije učinio za mir, podržavao je američku poziciju o bombardovanju Jugoslavije i odvajanju Kosova“.
Pogledaj vesti o: Vojislav Koštunica

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.