Sahranjena Zorica Radović

Izvor: Blic, 23.Sep.2015, 15:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sahranjena Zorica Radović

Zorica Radović (66) supruga bivšeg premijera Srbije Vojislava Koštunice sahranjena je danas u 14 sati na Novom groblju. Sat vremena pre sahrane, ispred Crkve došao je Koštunica, u pratnji prijatelja, i primao izjave saučešća.

Na opelo su stigli Aleksandar Popović,  Aleksandra Jerković, Ljiljana Samjlović, Slobodan Samardžić, Dejan Mihajlov, Milorad Vučelić, Aca Tomić, bivši direktor "Kolubare" >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Dragan Tomić, bivši ministar privrede Predrag Bubalo...

Opelo Zorice Radović, koje je završeno u 14 sati, držao je njen rođak Amfilohije Radović.

Supruga Vojislava Koštunice na večni počinak ispraćena je uz hor, a govor je održao Slobodan Samardžić.

Sledeći porodicnu tradiciju, Zorica Radović je završila Pravni fakultet, a zatim postala i doktor pravnih nauka. Više od 25 godina radila je u Institutu za uporedno pravo, a do odlaska u penziju i u Institutu za evropske studije.

U akademskoj i naučnoj javnosti Zorica Radovic je važila za izuzetnog stručnjaka komparativnog ustavnog prava, čiji pravni komentari i naučna tumačenja različitih ustavnih normi i drugih propisa su ostavili poseban pečat u njenoj karijeri.

Iza Zorice Radovic su ostali i njeni brojni naučni radovi iz oblasti federalizma, regionalizma, stranačkog sistema i manjinskih prava.

Pored dragocenog naučnog rada Zorica Radovic će ostati upamćena i kao izuzetna licnost koju su posebno krasile ljudske osobine duboke moralnosti i skromnosti.

Sa Vojislavom Koštunicom, bivšim predsednikom SRJ i premijerom Srbije, u braku je bila 39 godina.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.