Počela sednica Predsedništva DSS, Nikitović se povlači zajedno sa Koštunicom

Izvor: Blic, 19.Mar.2014, 16:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela sednica Predsedništva DSS, Nikitović se povlači zajedno sa Koštunicom

U sedištu Demokratske stranke Srbije počela je sednica predsedništva stranke , a tema je povlačenje Vojislava Koštunice sa mesta predsednika . Koštunica će, kako je najavljeno, danas podnesti ostavku na mesto predsednika DSS a kako “Blic” nezvanično saznaje sa funkcije će se povući i Aleksandar Nikitović, član Političkog saveta DSS i nekadašnji šef Koštuničinog kabineta u periodu dok je bio premijer.

Koštunica bi, prema nezvaničnim najavama trebalo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da podnese ostavku i da rukovođenje strankom do Izborne skupštine prepusti potpredsedniku Aleksandru Popoviću.

Pročitajte još Koštunica danas prenosi ingerencije na Popovića Koštunica podnosi ostavku, Popović na čelu do izbora novog šefa DSS

Koštuničinom ostavkom, u ostavci bi, praktično bili i svi članovi Predsedništva stranke.

Sednica Predsedništva zatvorena je za medije, a u stranačke prostorije u Ulicu Braće Jugovića u Beogradu stigli su funkcioneri DSS, među kojima Slobodan Samardžić, Miloš Aligrudić, Aleksandar Popović, Dejan Mihajlov, Nebojša Bakarec, Andreja Mladenović...

Ishod sednice Predsedništva ispred sedišta DSS čekaju medijske ekipe, a portparol stranke Petar Petković rekao je kratko novinarima da je sednica zatvorena za javnost, a da će po završetku sednice o njenom ishodu javnost verovatno biti obaveštena putem saopštenja.

Spekuliše se, takođe, da bi stranački angažman mogli da prekinu još neki ljudi bliski Koštunici, poput Dejana Mihajlova, a Nebojša Bakarec, član Predsedništva i IO DSS otvoreno je i rekao za “Danas” da bez Koštunice na čelu DSS ne vidi ni sebe u stranci.

Članovi ovog stranačkog organa koje smo kontaktirali nisu želeli da komentarišu najavu Koštuničine ostavke, niti mogućeg odlaska Nikitovića, a portparol Petar Petković nije odgovarao na telefonske pozive.

Koštunica sa liderske pozicije u DSS, na kojoj je od osnivanja stranke, odlazi posle 22 godine, nakon teškog poraza na izborima 16. marta. U dosadašnjem sazivu srpskog parlamenta DSS je imao 18 poslanika, ali nakon što na izborima na kojima su osvojili 4,24 odsto glasova i nisu prešli cenzus, ubuduće će delovati kao vanparlamentarna opozicija.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Vojislav Koštunica

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Koštunica podneo neopozivu ostavku

Izvor: B92, 19.Mar.2014

Beograd -- Predsednik DSS-a Vojislav Koštunica podneo danas neopozivu ostavku na stranačku funkciju."Za Srbiju sam učinio sve što sam mogao i što mi je dužnost nalagala.".."Ovo je trenutak kada stranka prvi put u svojoj istoriji ne ulazi u Skupštinu Srbije. Zato je moja obaveza da se povučem...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.