Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Maj.2008, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obradović: Nismo se još ni sa kim dogovorili

BEOGRAD - Potpredsednik Socijalističke partije Srbije Žarko Obradović izjavio je da se ta stranka još nije dogovorila sa bilo kojom političkom strankom o formiranju nove Vlade Srbije. "Niti smo se dogovorili sa bilo kim na nivo republike, niti na nivou grada", rekao je Obradović . On je potvrdio jedino to da je predsednik SPS Ivica Dačić dobio poziv od premijera Vojislava Koštunice da sutra održi >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sastanak na kome će se razgovarati o formiranju nove Vlade, kao i da je stigao i zvaničan poziv radikala za razgovore o konstituisanju Skupštine grada Beograda.

Ističući da je SPS pre svega zainteresovana za pregovore o principima i politici koju će voditi nova Vlada Srbije, Obradović je rekao da bi se tek nakon postizanja saglasnosti o tome razgovaralo o eventualnim personalnim pitanjima i određenim ministarskim resorima. On je odbio i spekulacije da bi ministar infrastrukture u novoj Vladi Srbije mogao da bude potpredsednik SPS-a Milutin Mrkonjić, a da bi njemu pripalo mesto ministra za lokalnu samoupravu ili mesto ministra za evropske integracije.

Ima "vesti koje su tu da zbune i stvari okrenu u željenom pravcu", rekao je Obradović i dodao da ne zna ko plasira te informacije. Obradović nije dao direktan odgovor na pitanje da li će SPS postaviti kao uslov i ukidanje poternice za porodicom Milošević, istakavši samo da je ta stranka i ranije tražila da se spreči progon porodice Milošević, ali ne na način kako je to "u javnosti predstavljeno".

Državni i nacionalni integritet Srbije, poštovanje Dejtonskog sporazuma, ekonomski razvijena Srbija, socijalno pravedna Srbija, donošenje novih zakona o radu, penzijskom i invalidskom osiguranju, o visokom obrazovanju, elementi su programa SPS-a, ponovio je Obradović osnove politike SPS-a.

Takođe i članstvo u socijalističkoj internacionali, svakako je jedan od ciljeva te partije, naglasio je potpredsednik SPS-a, ali i dodao da ta stranka "ne bi zbog spoljnjeg cilja žrtvovala svoju politiku".

"Nama je Srbija draža od socijalističke internacionale", kazao je Obradović.

On je dodao da će ta stranka, koja se pojavila na parlamentarnim izborima u koaliciji sa Jedinstvenom Srbijom i Partijom ujedinjenih penzionera Srbije, delovati kompatibilno u narednom periodu i isključio mogućnost da bi bilo koja od pomenutih stranaka izašla iz te koalicije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.