Izvor: B92, 19.Mar.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nazire se oštra kampanja

Beograd -- Prava predizborna kampanja još nije ni počela, a stranke već svakodnevno razmenjuju teške reči.

Iako se sve stranke javno zaklinju da će voditi pozitivnu kampanju, očigledno nas očekuju dva meseca prljave političke borbe. Do juče zajedno u Vladi, a sad ne mogu očima da se vide. Lider DSS Vojislav Koštunica u doskorašnjim kolegama vidi svoje najveće protivnike. Naziva ih koalicijom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << slabe politike, a velike propagande. Demokrate, bar tako tvrde, neće na to odgovarati.

"Ja očekujem da ćemo mi u našoj kampanji ponavljati onu istu priču - da smo mi za nešto, a ne protiv nečega. Kad kažem za nešto, to znači i za Evropu, i za Kosovo, i za bolji život - za ono što možemo našim građanima da omogućimo u naredne četiri godine. Nećemo se baviti drugima. Ostavićemo njima da, ako žele, budu deo tih prljavih kampanja, koje su, nažalost, već krenule, a da sama prava predizborna kampanja još nije ni počela", kazao je funkcioner DS Dragan Đilas.

I radikali, koji su u senci ovog sukoba, najavljuju da će voditi pozitivnu kampanju.

"Mi nismo vodili prljave kampanje i pokazalo se da su ljudi siti takvih kampanja. Protiv nas će voditi takve kampanje, kao što su ih vodili i na predsedničkim izborima, na najprljaviji način. Velemajstori za prljave kampanje su DS i G17 i uvek su bili najprljaviji, to će raditi i u budućnosti i uvek će da se zaklinju 'majke mi, mi nećemo da vodimo prljavu kampanju', samo će im to biti smisao prljave kampanje", smatra generalni sekretar Srpske radikalne stranke Aleksandar Vučić.

Odgovor na pitanje da li je nedavni poziv radikala Vojislavu Koštunici da formiraju Vladu razlog što DSS u radikalima ne vidi suparnika, dobićemo posle izbora.

"O svemu ćemo govoriti posle izbora", kratko je rekao Vučić.

Ipak, saradnja DSS i radikala ozvaničena je u Subotici. SRS, DSS i SPS potpisali su sporazum o formiranju "Srpske liste za Suboticu".

Formiranje srpske koalicije logičan je odgovor na formiranje "Mađarske koalicije" i bloka okupljenog oko Demokratske stranke, naveli su potpisnici.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Čanak: Koštunica pokušava da izazove rat na Kosovu

Izvor: Blic, 18.Mar.2008, 10:37

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak izjavio je večeras da premijer Srbije Vojislav Koštunica pokušava da izazove rat na Kosovu i Metohiji.....Čanak je na tribini LSV u novosadskom Pozorištu mladih rekao da Koštunica pokušava i da izazove razdor u Vojvodini, ali je istakao...

Nastavak na Blic...

Koštunica: Dosta je praznih parola

Izvor: Večernje novosti, 18.Mar.2008

Vojislav Koštunica, premijer i lider DSS, na Glavnom odboru svoje stranke: Čanak, DS i G 17 plus su koalicija slabe politike i velike propagande

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.