LDP: Koštunica nije iznad zakona

Izvor: B92, 13.Mar.2011, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LDP: Koštunica nije iznad zakona

Beograd -- Ni DSS ni Vojislav Koštunica ne smeju biti iznad zakona, smatra predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović.

Jovanović je najavio da "odgovor države mora biti hitan, odlučan i beskompromisan".

On je istakao da Koštunica nema nikakvo pravo da se krije od pravde pozivajući se na navodnu ugroženost političkim progonom. "Sve ono što je radio ovoj zemlji strahovladom kojom je sebi podvrgao celu državu, oduzima mu svako pravo na to", dodao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Jovanović.

On je naveo da je Koštunica došao na vlast da bi, okupljajući oko sebe gomilu saradnika, savetnika, udbaša, antihaških profitera, najmračnije krugove društva, organizovao hapšenja, montirane sudske procese, lažne optužnice, medijski linč i otpuštanja i premeštaje policajaca koji su vodili Sablju, policijsku akciju posle ubistva premijera Zorana Djindjića.

"Kontakti sa zločincima bili su i lični, vezani za njegovo najbliže okruženje, a neki od ljudi koji su u tome učestvovali su u medjuvremenu pobegli iz zemlje. Ta neprekinuta nit političke zaštite zločina vrlo je jasna i njeno razbijanje počinje istragom o svim okolnostima pobune Crvenih beretki", objasnio je Jovanović.

Predsednik LDP-a je dodao da je zato ovaj trenutak toliko važan i da zato pred "Koštuničinim javnim otporom pravdi i državi" ne sme da se napravi nijedan ustupak.

"Na takvu vrstu popustljivosti on i računa, znajući da se nekoliko puta, sličnim ponašanjem, izvukao i spasio od sudske istine i zakonskog postupka u kojem bi, uz poštovanje svih prava i obaveza koje kao i svaki drugi gradjanin ima, bila utvrdjena istina i odgovornost na koju godinama ukazujemo", naveo je Jovanović.

Jovanović je dodao i da je projekt uništenja Srbije operativno počeo pobunom Crvenih beretki u novembru 2001. godine, a dovršen je kada su te iste ubice izvršile atentat 12. marta, stvorivši uslove da, nekoliko meseci nakon toga, Koštunica i njegovo udruženje preuzmu vlast.
Pogledaj vesti o: Vojislav Koštunica

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.