Koštunica uvodi disciplinu u partiju

Izvor: Blic, 26.Dec.2008, 23:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koštunica uvodi disciplinu u partiju

Lider DSS Vojislav Koštunica odlučio je da lično vodi beogradski odbor stranke kako bi ponovo uspostavio punu kontrolu nad tim ogrankom partije.

Kako saznajemo iz izvora bliskih užem rukovodstvu stranke, Koštuničina odluka usledila je pošto su do njega već mesecima dolazile informacije o koketiranju beogradskog DSS sa kolegama iz Demokratske stranke.

Odluka o smeni rukovodstva odbora DSS u Beogradu donesena je u sredu uveče, na sednici Izvršnog odbora >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << partije. Prema rečima našeg izvora, već duže vreme poznato je da se u tom odboru nalazi najveći broj onih članova koji sve otvorenije pokazuju nezadovoljstvo politikom stranke. Istovremeno, u vreme pregovora o novoj vladi, beogradski DSS zalagao se za formiranje koalicije sa DS u Beogradu, a od tada datiraju i prve informacije o kontaktima gradskih odbora DSS i DS.

- Slične informacije o kontaktima sa DS dolazile su, međutim, i posle formiranja Vlade, pa je Koštunica odlučio da lično kontroliše rad tog odbora u naredna tri-četiri meseca. Potom bi na mesto šefa beogradskog DSS došla neka nova ličnost - kaže izvor „Blica" iz DSS.

Kako saznajemo, pre nego što je Koštunica preuzeo rukovođenje tim odborom, na Komatininom mestu bio je viđen sadašnji portparol stranke Andreja Mladenović, što je podržao i dobar deo članstva. Zato je u stranci Koštuničina odluka izazvala ne malo iznenađenje, dok je veliki deo članova beogradskog DSS tom odlukom nezadovoljan.
Pogledaj vesti o: Vojislav Koštunica

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.