Koštunica sa SRS i koalicijom SPS

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Maj.2008, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koštunica sa SRS i koalicijom SPS

BEOGRAD - Odmah nakon objavljivanja prvih preliminarnih rezultata parlamentarnih i lokalnih izbora, Vojislav Koštunica, doskorašnji premijer srpske vlade, otklonio je sve sumnje o mogućnosti ulaska u koaliciju sa SRS.

Naime, Koštunica je u obraćanju javnosti jasno istakao da saradnja sa DS i G17 plus, „zbog nepremostivih razlika", jednostavno, nije moguća, kao i da je za DSS partner „svako ko deli njihove ideje jasno postavljenih principa državotvorne, nacionalne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << politike Srbije na prvom mestu".

Ne budemo li na tim principima mogli formirati vladu, otići ćemo u opoziciju - rekao je Koštunica.

Politički analitičar Tomislav Kresović smatra da je rezultat DSS od 12 procenata očekivan i da će na konačnu odluku Vojislava Koštunice o tome kojoj strani će se prikloniti najviše uticaja imati ruski premijer Vladimir Putin i predsednik Rusije Dmitrij Medvedev.

Koštunica je opet u situaciji da može da utiče na formiranje buduće vlade.

Moguće je da će formirati vladu sa SRS i koalicijom oko SPS ako u toj Vladi opet bude premijer ili, eventualno, njegova stranka, DSS, vodi Ministarstvo finansija ili Ministarstvo policije - smatra Kresović.
Pogledaj vesti o: Vojislav Koštunica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.