Izvor: Blic, 18.Feb.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koštunica pozvao građane da prekinu nasilne proteste

Predsednik Vlade Srbije Vojislav Koštunica pozvao je večeras građane da prekinu sve proteste koji dovode do nasilja i nereda, jer se na taj način ne pomaže ni Srbiji ni odbrani Kosova.

"U isto vreme pozivam sve građane na veliki mirni protest pod nazivom Kosovo je Srbija, koji će državne institucije i parlamentarne stranke održati u Beogradu 21. februara sa početkom u 17 časova ispred Doma Narodne skupštine, odakle će potom biti organizovana protestna šetnja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << do Hrama Svetog Save, gde će u 19 časova Srpska pravoslavna crkva održati moleban", naveo je premijer u izjavi dostavljenoj Tanjugu.

"Dogovor o ovom velikom i mirnom protestu postignut je na sastanku parlamentarnih stranaka DSS, DS i SRS. Moramo na najbolji način braniti Srbiju i Kosovo", rekao je Koštunica.

Visković: Premijerov poziv na prekid nasilja odličan potez

Profesor Fakulteta političkih nauka Ivo Visković ocenio je večerašnji poziv srpskog premijera Vojislava Koštunice građanima da prekinu sa protestima koji dovode do nasilja i nereda kao odličan potez i "izraz velike odgovornosti prema Srbiji i njenim interesima".

Visković je, gostujući na B92, rekao da bi, po njegovom mišljenju, bilo izuzetno korisno kada bi se tom pozivu priključili lideri stranaka, uključujući i opozicione. On je dodao da nasilje i nered na ulicama nikako ne doprinosi interesima Srbije i da takvo ponašanje "podriva naše šanse i ugled koji smo mukotrpno gradili u poslednjih devet godina", kao i da takvo neodgovorno i nasilno ponašanje "možda odražava nečiju ljubav prema svojoj zemlji, ali na potpuno pogrešan način".

Sinoćnje i današnje događaje na beogradskim ulicama Visković je ocenio kao "nimalo naivne" i dodao oni bacaju "senku na sve ono što što se radi, na sve napore Vlade i države, na sve ovo što protiče mirno i dostojanstveno".

"Slika o nama je otišla u svet na najgori mogući način", istakao je Visković. On je naglasio da su demonstracije neminovne ali da je vrlo bitno kako se to radi i dodao da je upad u zgradu ambasade Slovenije veliki diplomatski incident.
Pogledaj vesti o: Vojislav Koštunica

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.