Koštunica pozdravlja napore Vlade

Izvor: B92, 02.Nov.2012, 15:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koštunica pozdravlja napore Vlade

Beograd -- Borba protiv korupcije i kriminala nesumnjivo predstavlja jedno od glavnih obeležja rada Vlade Srbije za proteklih sto dana, rekao je Vojislav Koštunica.

"Međutim, afera sa prisluškivanjem najviših državnih funkcionera je dovela tu borbu protiv korupcije do kritične tačke. Moraju se utvrditi okolnosti u kojima je došlo do tog prisluškivanja i mora država da zaštiti svoj pravni poredak", rekao je lider DSS Tanjugu povodom sto dana rada Vlade Srbije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Koštunica je naveo da se moraju utvrditi odgovorni za to što se dešavalo jer se radi o pitanju koje je krajnje ozbiljno i koje samo na taj način i može biti rešeno.

"To je veliki ispit u dosadašnjoj borbi protiv korpucije i kriminala i treba očekivati da će na njega doći pravi i odgovarajući odgovori, da će država zaštititi samu sebe i spostveni pravni poredak", rekao je Koštunica.

On je kazao da se drugo važno obeležje u dosadašnjem radu vlade tiče teškog stanja u privredi, koje najviše osećaju građani Srbije.

"To teško stanje vlada je dobila u amanet, u nasleđe od prethodne vlade i nesumnjivo je učinila neke više ili manje uspešne sitnije korake da se stvari poprave", ocenio je lider DSS-a.

Koštunica smatra da je takvo stanje proizvod "sistemske greške", odnosno posledica potpisivanja Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju i njegove dosadašnje primene.

Prema njegovim rečima, SSP je "kamen oko vrata srpskom društvu koje nanosi i nanosiće štete" i onemogućava normalan i slobodan razvoj srpske privrede i njenu saradnju sa drugim država u skladu sa sopstvenim interesima.

"Treba reći da Vlada Srbije nažalost nije ispoljila dovoljno snage da se sa ovim pitanjem suoči i van snage stavi SSP i pokuša da u saradnji ravnopravno sa svim zemljama, pa i sa EU i njenim članicama, srpsku privredu podigne i oporavi na način koji bi bio u interesu svih građana", kazao je Koštunica.

On je rekao da se treće obeležje dosadašnjeg rada vlade tiče evropskih integracija i Kosova i Metohije.

"Do pre pola godine EU je namerno i smišljeno, doduše u saradnji sa prethodnom vladom, obmanjivala javnost Srbije da su Kosovo i evropske integracije dva potpuno odvojena procesa...,od pre pola godine EU iz dana u dan i sve više i više preko svojih zvaničnika šalje poruku da napretka Srbije u evropskoj integraciji nema dok se ne reši pitanje Kosova", rekao je Koštunica.

On je dodao i da je Brisel pokazao da je pristrasan u razgovorima koji su do sada vođeni i koji treba da budu vođeni dalje i naveo da se time pokazalo da EU ne može biti "nikakav valjani i pravi posrednik". Koštunica je ocenio da se pregovori nastavljaju uz "jednog nekredibilnog posrednika kakav je EU" i da stoga "nikakvog boljitka i napretka ne može biti kada je u pitanju očuvanje celovitosti Srbije".
Pogledaj vesti o: Vojislav Koštunica

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Koštunica pozitivno o novoj Vladi

Izvor: Akter, 02.Nov.2012

Borba protiv korupcije i kriminala nesumnjivo predstavlja jedno od glavnih obeležja rada Vlade Srbije za proteklih sto dana, rekao je nekadašnji premijer Vojislav Koštunica

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.