Izvor: Blic, 04.Maj.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koštunica: SSP falsifikovan, 10 odredbi nalaže dobre odnose sa KiM

Predsednik vlade Srbije Vojislav Koštunica izjavio je danas da je Sporazum sa Evropskom unijom falsifikovan i da najmanje deset odredbi tog dokumenta nalaže Srbiji da uspostavi dobrosusedske odnose sa lažnom državom Kosovo.

"Mnoge odredbe Sporazuma sa EU su potpuno promenjene onog trenutka kada je 18 država EU priznalo postojanje lažne države na tlu Srbije", izjavio je Koštunica i dodao da je time "i ceo Sporazum falsifikovan".

Koštunica je, u izjavi dostavljenoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Tanjugu, istakao da "sada, u ovako falsifikovanom Solaninom sporazumu, najmanje deset odredbi nalaže uspostavljanje dobrosusedskih odnosa između Srbije i Kosova, kako je to Oli Ren već rekao".

Prema njegovim rečima, svih 18 država Evropske unije koje su priznale Kosovo u svojim parlamentima će ratifikovati Solanin sporazum koji obavezuje Srbiju da uspostavi dobrosusedske odnose sa lažnom državom Kosovo.

"Zbog toga je Solanin sporazum falsifikat i prevara i Srbija će odmah posle izbora poništiti Tadić-Djelićev potpis za nezavisnost Kosova na tom dokumentu", uveren je premijer.

"Nikada Srbija neće priznati da je u njeno ime stavljen potpis na uspostavljanje dobrosusedskih odnosa sa Kosovom, jer Kosovo je Srbija", poručio je predsednik Vlade Srbije i lider koalicije D S S - NS.
Pogledaj vesti o: Vojislav Koštunica

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.