Izvor: B92, 18.Mar.2008, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koštunica: Predizborne optužbe

Beograd -- Vojislav Koštunica pozvao je građane da na predstojećim izborima podrže politku njegove stranke.

On je rekao da podrška Demokratskoj stranci Srbije znači da će se formirati državotvorna i nacionalno odgovorna vlada. Iz koalicije DSS-a i Nove Srbije, kažu da su izgubili poverenje u bivše koalicione partnere koji vode slabu i politku propagande.

Koštunica je na sednici Glavnog odbora DSS-a rekao da se Kosovo ne može sačuvati praznim parolama, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << niti se praznim parolama može postati član Evropske unije.

"Ova nova koalicija Čanka, Demokratske stranke i G17 plus, javno kaže da je Kosovo nezavisno. Kažu da je kolektivno ludilo reći da je Kosovo Srbija. Nova koalicija kaže da, zbog trgovinske računice oko kosovskog duga za Srbiju, najbolje je da Srbija okrene glavu od Kosova ", kazao je Koštunica.

On je optužio stranke okupljene oko DS-a da žele da ponište i energetski sporazum sa Rusijom.

Najveći deo govora na Glavnom odboru, lider DSS-a je iskoristio za napadanje koalicije DS-a, G17+, SPO-a i LSV-a.

Koštunica, tako, kaže da su njegovi dojučerašnji saradnici dokazali da im se ne može verovati i da primenjuju veliku propagandu.

"Ta propaganda je ravna najgorim vidovima propagande koje su sprovodili totalitarni režimi. Nikada nijedna zemlja nije ušla u samoizolaciju, pa neće ući ni Srbija. Istorija jednostavno to ne poznaje. Ne može jedna zemlja učiniti sve da propadne. Samoizolacija je čin propadanja. Može se na taj put odlučiti i opredeliti pojedinac, ali nijedna država to ne može. Ne postoji reč 'samoizolacija' u političkom rečniku", ukazao je Koštunica.

Demokratska stranka Srbije je utvrdila je listu poslanika za parlamentarne izbore, izabrala Slobodana Samardžića za potpredsednika i potvrdila odluku o koaliciji sa Novom Srbijom.

Potpredsednik DSS-a Borko Ilić je izjavio da će, prema koalicionom dogovoru, Novoj Srbiji 30 odsto osvojenih mandata u Skupštini.

Na listi poslanika DSS-a na prvom mestu je predsednik stranke Vojislav Koštunica, koji je i nosilac liste.

Na listi sa 175 imena su potpredsednici Dragan Jočić, Aleksandar Popović, Svetlana Stojanović, Miloš Aligrudić, Slobodan Samardžić, Borko Ilić i Vuko Antonijević.

Na listi su, između ostalih, i Dušan Proroković, Zoran Lončar, Radomir Naumov, Predrag Bubalo, Dejan Mihajlov, Zoran Šami i Dragan Šormaz.
Pogledaj vesti o: Vojislav Koštunica

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.