Koštunica: Knjiga najbolje sredstvo političke borbe

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Okt.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koštunica: Knjiga najbolje sredstvo političke borbe

BEOGRAD - Knjiga je jedno od najboljih sredstava političke borbe, a pravo je najmoćnije oružje kojim Srbija raspolaže u borbi za status Kosova, izjavio je danas, na Sajmu knjiga, predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica, dok je potpisivao svoju knjigu "Odbrana Kosova".

Istakavši da su u knjizi sabrani svi argumenti za odbranu Kosova, bivši premijer Srbije je objasnio da je u njoj preneo svoja izlaganja i istupanja, govore, pisma Savetu bezbednosti, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Skupštini Srbije i Interparlmentarnoj skupštini Saveta Evrope tokom pregovaračkog procesa.

U njima se, kako je rekao, vidi sva snaga prava u odnosu na silu i nasilje - nešto što je u ovom slučaju bilo suprotno pravu.

"Pravo i pavrda nikad nisu na kraju gubili bitku i ja mislim da ova knjiga predstavlja jedan mali prilog toj borbi za pobedu pravde i prava" naglasio je Koštunica.

Na pitanje da li misija evropske unije - Euleks može biti prihvaćena, on je kazao da ona nije nigde legalno prihvaćena u dokumentima UN.

Koštunica je insistirao da je Euleks formiran da bi Kosovo postalo nezavisno na teritoriji postojeće države i ocenio da je "prihvatanje njegovog (Euleks) prisustva prihvatanje nezavisnosti Kosova".

Odgovarajući na pitanje kakav je njeov stav prema podeli Kosova, Koštunica je rekao da je to neprihvatljivo, ocenivši da je to zalaganje ujedno i odricanje prava, "onog oružja kojim smo se koristili tokom celog perioda pregovora", objasnivši da je Kosovo u sastavu Srbije i njenog pravnog poretka.

"Onoga trenutka kada se počne govoriti o podeli onda se ne priznaje postojanje povelje UN, Rezolucija 1244 i ne postoji ono što je do sada bilo najsvrsishodnije i najubojitije u bporbi za očuvanje Kosova", rekao je Koštunica.

Na štandu izdavača knjige "Filip Višnjić" vladalo je veliko interesovanje za Koštuničinu knjigu, a direktor te izdavčke kuće Jagoš Đuretić je rekao da je prvi tiraž skoro rasprodat, iako se pojavio sredinom septembra.
Pogledaj vesti o: Vojislav Koštunica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Knjiga, najbolje sredstvo političke borbe

Izvor: RTS, 24.Okt.2008

Izlaganja, govori, pisma Savetu bezbednosti, Skupštini Srbije i Interparlmentarnoj skupštini Saveta Evrope, argumenti za odbranu Kosova, sabrani u knjizi "Odbrana Kosova" dr Vojislava Koštunice. ."Knjiga je jedno od najboljih sredstava političke...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.