Koštunica: Građani 6. maja da podrže politiku neutralnosti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Apr.2012, 17:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koštunica: Građani 6. maja da podrže politiku neutralnosti

LAZAREVAC -

Predsednički kandidat DSS-a i lider te stranke Vojislav Koštunica pozvao je danas građane da na izborima 6. maja podrže politiku neutralnosti koja je pretpostavka da se Srbija ekonomski slobodno razvija.

"Politička neutralnost podrazumeva prekid evropskih integracija i Srbiji daje odrešene ruke prema njenim interesima. Politička neutralnost je drugo ime za slobodu i očuvanje demokratije i demokratskih instuticija", poručio je Koštunica na predizbornoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << konvenciji DSS-a u Lazarevcu.

On je kazao da će Srbija birati između puta ka Briselu i političke neutralnosti, ocenjujući da je to pitanje od kojeg zavisi budućnost države.

Koštunica je istakao da se treba suprostaviti dogmi da EU nema alternativu, navodeći da je za to potrebna hrabrost ista onakva kakve je bila potrebna za demokratske promene 5. oktobra 2000. godine.

"Izbori 6. maja su više od običnih izbora, iako se bitka tada neće završiti", rekao je Koštunica, istakavši da Srbija treba da sarađuje sa svima, ali po meri svojih interesa, čuvajući svoj obraz i dostojanstvo.

Koštunica je istakao da je za izbor puta političke neutralnosti, koji njegova stranka promoviše, pored hrabrosti, potrebna i odlučnost, ali i da Srbija bude iznad svega, pa i iznad EU.

Lider DSS-a je kazao da će, ukoliko Srbija izabere drugi put - put ulaska u Evropu, nastaviti da plaća visoku cenu.

"Četiri godine je dovoljno da vidimo šta nam je to doneo evropski put. Nizali su se gubici za gubitkom. Počelo je zahtevom iz Brisela da odustanemo od Kosova i Metohije, a završava se priznanjem na rate sa jednim ograničenjem - sa zvezdicom", istakao je Koštunica.

Govoreći o značaju Kosova i Metohije, naglasio je da su njegovih vrednosti svesni svi oni koji ih mere ekonomskim aršinima, jer se tamo nalazi najveće rudno blago.

Koštunica je još jednom ponovio da su sve zemlje, koje su se od 2004. godine priključile EU, morale da uđu i u NATO, dodavši da primenom sporazuma o saradnji i pridruživanju Srbija gubi stotine miliona evra.

Lider DSS-a je dodao da kandidatura za ulazak u EU otvara prostor za nova ucenjivanja, ograničavanja i pritiske na Srbiju.

"Oni koji su četiri godine vladali Srbijom sada, umesto da govore šta su za to vreme uradili, govore o onome šta će uraditi", rekao je Koštunica i naveo da je razlog za to što nisu ništa uradili.

Na predizbornom skupu u Centru za kulturu Lazarevca govorili su i predsednik Gradskog odbora DSS-a Branko Borić, kandidat te stranke za gradonačelnika Beograda Aleksandar Popović i funkcioner DSS-a Sandra Rašković Ivić.
Pogledaj vesti o: Vojislav Koštunica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.