Koštunica: Apsolutno neprihvatljive Rupelove ocene

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Maj.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koštunica: Apsolutno neprihvatljive Rupelove ocene

BEOGRAD - Predsednik Vlade Srbije Vojislav Koštunica naglasio je danas da je "apsolutno neprihvatljiva" ocena predsedavajućeg Saveta ministara EU Dimitrija Rupela da Srbija treba da uspostavi dobrosusedske odnose sa Kosovom.

"Aposlutno je neprihvatljiva ocena predsedavajućeg Saveta ministara EU Dimitrije Rupel da Srbija treba da uspostavi dobrosusedske odnose sa Kosovom i da je to preduslov približavanja Srbije EU", izjavio je Koštunica Tanjugu. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<

Koštunica ističe da "zahtev za uspostavljanje dobrosusedskih odnosa sa delom vlastite teritorije do sada nije postavljen nijednoj državi i Srbija može da ima samo jedan odgovor, a to je da je saglasno međunarodnom pravu i saglasno Ustavu Srbije Kosovo pokrajine unutar Srbije".

"Isto je tako neprihvatljivo Rupelovo odbacivanje svakog pokušaja da se ponovo raspravlja o statusu Kosova, budući da je, po njemu, Kosovo definitivno nezavisno", naglasio je on.

Koštunica je rekao da "ogromna većina država u svetu ne priznaje jednostranu nezavisnost Kosova, već priznaje Srbiju u njenim legitimnim, međunarodno priznatim granicama, sa Kosovom unutar Srbije".

"Tu realnost Rupel može da osuđuje, ali svakako ne može da je promeni", naglasio je Koštunica.
Pogledaj vesti o: Vojislav Koštunica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Koštunica odbacuje Rupelovu izjavu

Izvor: B92, 28.Maj.2008

Beograd -- Vojislav Koštunica izjavio je da je "apsolutno neprihvatljiva" ocena Dimitrija Rupela da Srbija treba da uspostavi dobrosusedske odnose sa Kosovom... "Apsolutno je neprihvatljiva ocena predsedavajućeg Saveta ministara EU Dimitrija Rupela da Srbija treba da uspostavi dobrosusedske odnose...

Nastavak na B92...

Sučeljavanja

Izvor: Večernje novosti, 28.Maj.2008

Dimitrij Rupel, slovenački diplomata: Dobri susedi. Vojislav Koštunica naglasio da je apsolutno neprihvatljiva ocena Rupela da Srbija treba da uspostavi dobrosusedske odnose sa Kosovom

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.