Hiljade u protestnoj šetnji DSS

Izvor: Mondo, 22.Apr.2013, 16:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hiljade u protestnoj šetnji DSS

Učesnici protestnog skupa "Nije gotovo - narod se pita" koji organizuje Demokratska stranka Srbije krenuli su danas u protestnu šetnju protiv sporazuma Beograda i Prištine.

prev next 0 0

 

1 / 2

 

2 / 2

Kolona u kojoj se nalazi nekoliko hiljada, kako je javio Studio B, ljudi se kreće od Filozofskog fakulteta preko Terazija, ulicom Kneza Miloša do Vlade Srbije, gde će predati zahteve među kojima su da predsednik i premijer >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Srbije podnesu ostavke, da se poništi predlog teksta sporazuma iz Brisela i da se raspiše referendum na kome će građani glasati o tom dokumentu.

Na čelu kolone su lider DSS Vojislav Koštunica i ostali funkconeri te stranke, a učesnicima skupa priključile su se i pristalice pokreta Dveri i Srpskog sabora Zavetnici.

Skupu su se priključile i pristalice Obraza koji nose transparent "Kosovo je obraz Srbije".

Učesnici protesta nose zastave DS S, Srbije kao i transparente na kojima između ostalog piše "Nije gotovo - narod se pita", "Branimo Srbiju", "Kosovo je Srbija".

Učesnici skupa iz Dveri nose zastave svog pokreta dok predstavnici Srpskog sabora Zavetnici nose transparent na kome piše "Sveta zemljo, mili rode, sa vama smo do slobode".

Dok kolona prolazi ulicama saobraćaj se privremeno zaustavlja, a proteste obezbeđuje policija.

Prethodno je portparol DSS Petar Petković rekao da će protest DSS biti miran i da stranka podržava i miran protest Srpske radikalne stranke, a posebno proteste Srba sa Kosova i Metohije koje će nastaviti "da podržava bez ikakve rezerve"

Na pitanje da li će lider DSS Vojislav Koštunica govoriti na skupu koji SRS danas organizuje, s obzirom na to da ga je zamenik predsednika radikala Nemanja Šarović juče pozvao da se obrati na tom protestu, Petković je odgovorio da će Koštunica govoriti na protestu DSS a da je SRS organizovala "svoj skup".

(MONDO/Tanjug, Foto: Tanjug, Danilo Peternek)
Pogledaj vesti o: Vojislav Koštunica

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.