DSS samostalno izlazi na izbore

Izvor: B92, 18.Maj.2011, 08:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS samostalno izlazi na izbore

Beograd -- Predsednik DSS Vojislav Koštunica najavio je da će ta stranka samostalno izaći na parlamentarne izbore i da je prerano govoriti o koalicijama.

Koštunica je u intervjuu "Večernjim novostima" rekao da će se posle izbora jasno utvrditi sličnosti i razlike u politikama sa kojima su stranke izašle pred građane.

On smatra da će razvoj zemlje biti centralna tema buduće predizborne kampanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i da "samo nova vlada može da izvuče zemlju iz propadanja".

Na pitanje sa kim iz opozicije Demokratska stranka Srbije namerava da razgovara o "vladi za razvoj zemlje", Koštunica je rekao da su na tu temu već poveli "sadržajne razgovore" sa Srpskom naprednom strankom.

"Zajednički smo zaključili da je razvoj Srbije pitanje broj jedan i najpreči nacionalni interes", dodao je lider DSS-a, napominjući da se razlike između te dve stranke tiču, pre svega, različitog odnosa prema EU i Ustavu Srbije i da će o tome nastaviti da razgovaraju.

Na pitanje da li bi, ako bude deo vlasti, zaustavio evropske integracije, Koštunica je rekao da je EU, a ne Srbija, otežala evropske integracije, jer je preko Euleksa i na mnoge druge načine priznala nezavisnost Kosova.

Napomenuvši da najveći optimisti predviđaju da će Srbija u EU ući za 10 godina, on je ocenio da zato nema razloga da se s pregovorima sa Prištinom pod okriljem EU žuri i da bi Srbija morala da pođe od činjenice da bez njene saglasnosti Kosovo ne može da bude članica EU, ni regularna država.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.