DSS obećava ruskih 10 mlrd. EUR

Izvor: B92, 03.Mar.2012, 14:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS obećava ruskih 10 mlrd. EUR

Beograd -- Lider DSS Vojislav Koštunica kaže da se stranački program te stranke bazira na politici razvijene ekonomske saradnje sa svim država i neutralnosti Srbije.

On je uveren da Srbija kao politički neutralna zemlja može još više da unapređuje ekonomsku saradnju sa Rusijom, a da bi u slučaju da Srbija nastavi evropske integracije bio ukinut sporazum o slobodnoj trgovini koji sa Rusijom ima potpisan samo Srbija.

Potpredsednik Demokratske stranke Srbije Nenad >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Popović izjavio je danas da su tri glavna cilja ekonomskog programa te stranke zapošljavanje, razvoj domaće privrede i rast životnog standarda i poručio da će, ukoliko ta stranka dođe na vlast obezbediti kredit od Rusije u visini od osam do 10 milijardi evra.

Lider DSS-a smatra i da nije mala simbolika to što je dinar bio na istorijskom minimumu u odnosu na evro onog dana kada je Srbija dobila status kandidata.

Koštunica je poručio da Srbija kao poltiički neutralna država može da ima razvijenu ekonomsku saradnju sa EU koja je u njenom interesu, a ne da, kao sada, sprovodi SS P koji nanosi ozblijnu štetu domaćoj privredi.

"Program razvoja Srbije utemljen je na ideji da Srbija od svog rada, svojim snagama i trudom može da pokrene i obezbedi normalan razvoj zemlje. Zato DSS poziva gradjane da zajedno okrenemo novi list i stavimo tačku na dalje urušavanje zemlje",


poručio je Koštunica.

On je ponovo kritikovao nastojanje aktuelne vlasti da nastavi put ka EU, rekavši da se "ovih dana videlo na koji način sadašnja vlast sa politikom 'EU nema alternativu' završava mandat".

Prema njegovom mišljenju, istovremeno je urušavana srpska privreda, građani dovedeni do teškog stanja, a sada najnovije obećanje vlasti glasi da će dobijanje kandidature omogućiti ekonomski prosperitet Srbije.

"Srpska privreda od kandidature neće imati nikakvu korist, nego se povećava šteta koju naša zemlja trpi od SSP koji je potpisan sa EU. Sa ovakvim stanjem u EU, stanjem u evrozoni, sasvim je izvesno da evropske integracije i kandidatura Srbiji donose samo štetu i na privrednom i na poltičkom planu", rekao je on.

DSS, kako je rekao, procenuje da će razvoj Srbije u budućnosti zavisiti od nove industrijalizacije u kojoj će strana ulaganja imati važnu ulogu, ali da će presudni uticaj imati pozitivan privredni ambijent.

On je istakao da je za takvu politiku razvoja potreban svež kapital i dodao da će ta stranka, "kada dođe na vlast, obezbediti kredit od Rusije u visini od osam do 10 milijardi evra koji će biti uložen ditektno u domaću privredu".

Kako je objasnio, deo tog kredita bi se usmerio u održavanje likvidnosti domaćih preduzeća, a drugi u razvojne projekte koji bi doprineli rastu prizvodnje i privlačenju novih ulaganja.

On je naveo i da je ideja da se formira meštovita srpsko-ruska izvozna banka koja će davati direktne podsticaje preduzećima za izvoz na rusko tržište.
Pogledaj vesti o: Vojislav Koštunica

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.