DSS koalicije sa DS zabranjuje na lokalu

Izvor: Blic, 06.Jun.2012, 07:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS koalicije sa DS zabranjuje na lokalu

Predsedništvo Demokratske stranke Srbije donelo je juče odluku da se zabrani beogradskom Gradskom odboru da nastavi pregovore sa DS i SPS o ulasku u gradsku vlast, saznaje „Blic”.

Ovu zabranu predložili su lider DSS Vojislav Koštunica i Aleksandar Nikitović, u vreme Vlade DSS na republičkom nivou čovek iz senke tadašnjeg premijera. Juče nikome u Gradskom odboru DSS nije bilo jasno zašto je ovakva zabrana doneta.

U gradsku skupštinu ušli su lista >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << „Izbor za bolji Beograd - Dragan Đilas” koja je osvojila najviše mandata - 50, koalicija SPS-PUPS-JS koja je osvojila 9,13 odsto glasova, odnosno 13 mandata i DSS sa 7,46 odsto, odnosno 10 odbornika.

Budući gradonačelnik glavnog grada biće izabran iz reda odbornika, na predlog predsednika Skupštine grada Beograda, a mandat mu je četiri godine.

Skupština grada Beograda je najviši organ grada koji obavlja osnovne funkcije grada, a čini je 110 odbornika, kojima je mandat četiri godine i koji se biraju na neposrednim izborima.

Povezane vesti: Tadić i Nikolić će uzeti dve trećine glasova na izborima Ilić: Sad je jasno da naprednjaci neće u koaliciju sa DS LDP: Koštunica ne sme biti iznad zakona DSS: SNS će formirati vladu sa Demokratskom strankom Nikolić: Programi SNS, DS i DSS se razlikuju u ostvarenju
Pogledaj vesti o: Vojislav Koštunica

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.