DSS: Saradnja uz političku neutralnost

Izvor: RTS, 03.Mar.2012, 14:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DSS: Saradnja uz političku neutralnost

Lider DSS-a Vojislav Koštunica predstavio stranački program razvoja Srbije "Od 2012. do 2017. - Nova industrijalizacija". Reč je o politici razvijene ekonomske saradnje sa svim državama, ali na bazi političke neutralnosti Srbije, ističe Koštunica.

Predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica je, predstavljajući stranački program razvoja Srbije "Od 2012. do 2017. - Nova industrijalizacija", rekao da taj program govori o politici razvijene >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ekonomske saradnje sa svim državama na bazi političke neutralnosti zemlje.

Koštunica je na skupu u Centru "Sava" poručio da Srbija kao poltički neutralna država može da ima razvijenu ekonomsku saradnju sa EU koja je u njenom interesu, a ne da, kao sada, sprovodi SSP koji nanosi ozbiljnu štetu domaćoj privredi.

Lider DSS-a je uveren da Srbija kao politički neutralna zemlja može još više da unapređuje ekonomsku saradnju sa Rusijom. "U slučaju da Srbija nastavi evropske integracije, ukinuće se sporazum o slobodnoj trgovini sa Rusijom, koga je potpisala samo Srbija", poručio je Koštunica.

"Program razvoja Srbije utemljen je na ideji da Srbija od svog rada, svojim snagama i trudom može da pokrene i obezbedi normalan razvoj zemlje. Zato DSS poziva građane da zajedno okrenemo novi list i stavimo tačku na dalje urušavanje zemlje", istakao je Koštunica.

Koštunica je ponovo kritikovao nastojanje aktuelne vlasti da nastavi put ka EU, rekavši da se "ovih dana videlo na koji način sadašnja vlast sa politikom 'EU nema alternativu' završava mandat".

Kosovo sa zvezdicom uslov za kandidaturu

"Pune tri godine vlast je tvrdila kako su Kosovo i EU odvojena pitanja da bi se ipostavilo da je najvažniji uslov za dobijanje kandidature da se prizna Kosovo sa zvezdicom" rekao je Koštunica.

Prema njegovim rečima, istovremeno je urušavana srpska privreda, građani dovedeni do teškog stanja, a sada najnovije obećanje vlasti glasi da će dobijanje kandidature omogućiti ekonomski prosperitet Srbije.

"Srpska privreda od kandidature neće imati nikakvu korist, nego se povećava šteta koju naša zemlja trpi od SSP-a koji je potpisan sa EU. Sa ovakvim stanjem u Uniji i evrozoni, sasvim je izvesno da evropske integracije i kandidatura Srbiji donose samo štetu i na privrednom i na poltičkom planu", smatra Koštunica.

Lider DSS-a je ocenio da nije mala simbolika u tome što je dinar bio na istorijskom minimumu u odnosu na evro dana kada je Srbija dobila status kandidata.

Koštunica je podsetio da je ta stranka ranije predstavila i svoj politički program kako bi građani na predstojećim izborima sa punim poverenjem mogli da glasaju za DSS, znajući za koju politiku glasaju.
Pogledaj vesti o: Vojislav Koštunica

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.