Čanak: Evropa ili Azija

Izvor: B92, 23.Feb.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čanak: Evropa ili Azija

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak optužio je vladu Vojislava Koštunice da želi Srbiju da pretvori "ruski gulag".

Čanak je na izbornoj skupštini Gradskog odbora stranke konstatovao da se srpski narod nalazi na sudbonosnom raskršću. "Moramo da se opredelemi ili za Evropu ili za Aziju, za demokratiju ili totalitarizam", reko je lider LSV.

Čanak je ocenio da se ponovo vraćaju događaji od pre dve decenije, kada je Slobodan Milošević >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << smenom vojvođanskog rukovodstva želeo da brani Kosovo, a za reprizu "već viđenog" optužio je aktuelnu vladu.

"Klerofašisti, koji upravljaju državom, kao i svi fašiti imaju oslonac na tri osnovne poluge. Jedni osmišljavaju zločinački poduhvat, drugi ga opravdavaju, a treći sprovode", rekao je Čanak.

Prema njegovoim rečima, inspiratori tog projekta su Koštunica i njegovi saradnici, brani ga Srpska pravoslavna crkva u liku mitropolita Amfilohija, a izvršioci su pripadnici jedinice za specijalne operacije.

Čanak je kazao da je ovih dana dobio pretnje da će biti ubijen, da će mu kuća biti spaljena, kao i sedište stranke, o čemu je obaveštena policija.

Izborna skupština Gradskog odbora LSV sazvana je nakon ostavke dosadašnjeg predsednika Aleksandra Odžića, koji je imao primedbe na rad najviših organa partije, a za njegovog naslednika izabran je Aleksandar Jovanović.

Skupu su prisustvovali predstavnici G17 plus, DS, LDP, SPO i još nekih stranaka "demokratskog bloka", najavljujući zajednički nastup na narednim lokalnim izborima.
Pogledaj vesti o: Vojislav Koštunica

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.