Bakarec: Nijedan funkcioner DSS-a nije dobio stan

Izvor: Politika, Tanjug, Fonet, 17.Avg.2009, 23:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bakarec: Nijedan funkcioner DSS-a nije dobio stan

Potpredsednik Izvršnog odbora DSS-a Nebojša Bakarec izjavio je juče da nijedan funkcioner te stranke nije dobio stan i da je procedura dodele neprofitnih stanova u vreme premijera Vojislava Koštunice obavljana na zakonit način, prenosi agencija Tanjug.

Bakarec je na konferenciji za novinare ocenio da država nije oštećena, jer stanovi nisu kupljeni na tržištu, već ih je gradila Građevinska direkcija Srbije ili ih je država već posedovala. „Gradske vlasti u Beogradu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << na čijem čelu je bio niz gradonačelnika iz DS-a, istovetno su postupile kao i Koštuničina vlada prodajom stanova po ceni nižoj od tržišne, uz povoljne uslove otplate”, rekao je Bakarec navodeći da je od 2003. godine „grad” dodelio 3.100 stanova.

Bakarec je ocenio da građanima koji obavljaju najsloženije i najodgovornije poslove u državi, kao što su pripadnici vojske, policije i pravosuđa, ali i zaposleni u obrazovanju, zdravstvu i državnoj upravi, treba pomoći pri rešavanju stambenog pitanja. „To je jedan od načina borbe protiv kriminala i korupcije”, ocenio je Bakarec i naveo da je procedura oko dodele 600 neprofitnih stanova obavljena na zakonit način, o čemu, kako je naveo, svedoči i sadašnji generalni sekretar Vlade Srbije.

Potpredsednik Izvršnog odbora DSS-a napomenuo je da su DS i članice vladajuće koalicije G17 plus, SPS i SPO bile upućene i saglasne sa izmenjenom Uredbom o stanovima iz 2007. godine i tokom prethodne dve i po godine nisu imale primedbe na tu uredbu.

[objavljeno: 18/08/2009]
Pogledaj vesti o: Vojislav Koštunica

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.