Vučić će biti drugi čovek Nikolićeve nove stranke

Izvor: Blic, 24.Sep.2008, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić će biti drugi čovek Nikolićeve nove stranke

Vrata nove stranke koju formira Tomislav Nikolić otvorena su za Aleksandra Vučića, potvrdili su juče za „Blic" Božidar Đelić i Jorgovanka Tabaković iz poslaničke grupe „Napred Srbijo", ocenjujući izvesnim da će bivši generalni sekretar SRS u novoj stranci zauzeti funkciju drugog čoveka. Oni su uvereni da će Vučić to ubrzo i obelodaniti. S druge strane, lider SRS Vojislav Šešelj se juče pred Haškim tribunalom odrekao Nikolića i Vučića kao svojih saradnika.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
„Da li će Vučić biti zamenik predsednika zavisi isključivo od toga da li će stranka imati tu funkciju, ali u svakom slučaju za njega je predviđeno mesto drugog čoveka stranke", rekao je Delić za „Blic".

Vučić piše statut

Na pitanje, da li su tačne spekulacije da Vučić piše statut nove stranke Tomislava Nikolića, Tabakovića je odgovorila: „Koliko znam, Vučić ili piše ili nadgleda pisanje statuta". Ona je potvrdila da je Vučić napustio pravni tim Šešelja, ocenjujući da se „nakon što je dao ostavku na sve funkcije u stranci - to podrazumeva".

Lider SRS Vojislav Šešelj optužio je juče pred Haškim tribunalom da su njegovog doskorašnjeg zamenika Tomislava Nikolića zapadne obaveštajne službe „zavrbovale da razbije SRS", da je on „izgubio svaki moralni kriterijum" i da mu se „ne može verovati ništa". Šešelj je naveo i to da je „opozvao" svog pravnog savetnika Aleksandra Vučića, zato što „u njega više nema poverenja".

-Mene je sramota što je Tomislav Nikolić godinama uživao moje neograničeno poverenje i što sam mu omogućio da bude šef tima za moju odbranu - kazao je Šešelj i dodao da je Nikolić za njega „gotov u svakom pogledu".

Nikolić: Žao mi je šešelja

Šešelj je o Nikoliću i Vučiću govorio u okviru rasprave o pismu kojim je sekretarijat Tribunala upozorio njegove pravne savetnike da ne smeju svoj status da koriste za političko delovanje, niti davati izjave koje su, po oceni sekretarijata, neprimerene, a povod za pismo bile su izjave da Tribunal „pokušava da ubije" Šešelja, kao i u štampi objavljen transkript telefonskog razgovora Šešelja za članovima tima za odbranu tokom kojeg je on saradnicima davao uputstva za političko delovanje u Srbiji.

Nikolić je, međutim, juče izjavio da bi se „pre ubio nego svedočio" protiv Šešelja u Hagu, tvrdeći da mu je savest potpuno čista i nudeći mu i dalje svoju pomoć. „Nemam odnose ni sa kim, posebno ne sa zapadnim snagama, silama i službama. A ako je ruska ambasada strana agentura, evo pre tri dana sam ponovo bio sa njegovom ekselencijom ambasadorom Aleksandrom Konuzinom", rekao je Nikolić. On je dodao da mu je žao Šešelja i da ga nije sramota nijednog trenutka koje je sa njim proveo u političkom životu ili u prijateljskim odnosima.

Aleksandar Vučić je, pak, juče odbio da komentariše za „Blic" Šešeljeve optužbe na račun njega i Nikolića.

Delić: Svedočiću za Šešelja

I dok je Tomislav Nikolić ponovo ponudio Šešelju pomoć u pravnom timu za odbranu pred Haškim tribunalom, Božidar Delić je izjavio za „Blic" da je spreman da svedoči u korist Šešelja, ali da neće više da dolazi na sastanke pravnog tima.

„Ja mu i dalje nudim svoju pomoć, a on vrlo dobro zna da ono što možemo Božidar Delić, Aleksandar Vučić i ja u njegovoj odbrani, da tamo (u timu za odbranu Šešelja) nema toga ko bi to mogao da nastavi", rekao je Nikolić.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.