Vučić: Nema sukoba u vrhu stranke

Izvor: B92, 19.Jun.2008, 05:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić: Nema sukoba u vrhu stranke

Beograd -- Generalni sekretar SRS-a Aleksandar Vučić negirao je da postoji sukob između lidera stranke Vojislava Šešelja i njegovog zamenika Tomislava Nikolića.

"Nema sukoba, dobro smo, hvala na pitanju", rekao je funkcioner Srpske radikalne stranke Aleksandar Vučić na konferenciji za novinare. Vučić nije želeo da detaljnije govori o navodnom sukobu između predsednika i zamenika predsednika radikala, rekavši da Nikolić "sam daje svoje intervjue" i da su neke >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << njegove izjave u novinama "izvučene iz konteksta".

Podsetimo, Tomislav Nikolić izjavio je za Glas javnosti da je Vojislav Šešelj "iza njegovih leđa" dogovorio sa Vojislavom Koštunicom da lider DSS-a bude mandatar zajedničke vlade.

"Naljutilo me je kada je Šešelj sa Koštunicom sklopio dogovor da ovaj bude mandatar za sastav vlade SRS-DSS. Šešelj se sa Koštunicom dogovorio iza mojih leđa", rekao je Nikolić.

On je naveo da je prihvatio tu odluku, jer je u međuvremenu stranka odlučila da Koštunica bude mandatar.

"Istina je da me Šešelj sputava u nekim stavovima. Istina je da sam u mnogo većem broju slučajeva bio preglasan, ali bio je i Šešelj", rekao je Nikolić i kao primer naveo da je lider radikala smatrao da SRS treba da uđe u predizbornu koaliciju sa Jedinstvenom Srbijom Dragana Markovića Palme.

Govoreći o formiranju Vlade Srbije, Nikolić je ocenio da je Demokratska stranka na državnom nivou "dobila partnera" u Socijalističkoj partiji Srbije, ali da je dogovor radikala, socijalista i DSS-a u Beogradu veoma čvrst i da ga "ništa ne može srušiti".

Bujošević ne veruje u mogućnost podele

Neki od funkcionera radikala, koji nisu pristali javno da govore, potvrdili su za B92 samo da su juče razgovarali sa Tomislavom Nikolićem i da se ispostavilo da su njegove izjave o Šešelju istrgnute iz konteksta.

Takođe, kažu da mediji nisu mesto za raspravu o stranačkim pitanjima, već isključivo partijski organi.

Ni novinar NIN-a Dragan Bujošević ne veruje da bi moglo da dođe do podela i promena u Srpskoj radikalnoj stranci, ali naslućuje šta Nikoliću smeta.

"On je u dva izborna ciklusa ostvario fantastične rezultate 2004. i 2007. na parlamentarnim izborima. Ako to već uradite, a neko ti kaže 'nisi ti premijer', to svakako ne izgleda dobro. I druga reč koju je Tomislav Nikolić upotrebio jeste 'nož u leđa'. To pokazuje koliko je njemu to duboka rana, koliko je iznenađen time što je Šešelj njemu to uradio", smatra Bujošević.

Jedini dokaz da u Srpskoj radikalnoj stranci i nije sve idealno kako se prikazuje odlazak je, nekada njihove uzdanice, Maje Gojković, bivše gradonačelnice Novog Sada.

Ni Maja Gojković, ni bilo ko od radikala, ni tokom razlaza, ni posle njega, na tu temu nisu želeli da govore.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nikolić i Dačić, tema - „nešto o Beogradu"

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jun.2008

BEOGRAD - Generalni sekretar SRS Aleksandar Vučić izjavio je danas da su zamenik predsednika radikala Tomislav Nikolić i lider SPS Ivica Dačić održali sastanak na kome nije bilo reči o vladi, nego je tema bila sednica skupštine Srbije i "nešto o Beogradu".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Kako se slažu Šešelj i Nikolić

Izvor: Politika, 19.Jun.2008

Vučić: Nema sukoba. – Todorović: Iz Nikolićevih intervjua vidi se „neka vrsta nezadovoljstva” ..Nema sukoba između Tomislava Nikolića i Vojislava Šešelja, ponavljaju uglas radikali i objašnjavaju da su za utisak o njihovom sukobu krivci novinari koji su iskrivili Nikolićeve reči i dali...

Nastavak na Politika...

Tomislav Nikolić sam protiv Šešelja

Izvor: Blic, 20.Jun.2008, 09:37

Strah da je prošao poslednji trenutak da radikali kapitalizuju dobre izborne rezultate i formiraju vlast, ponovo je otvorio jaz koji već duže vreme stoji između predsednika Srpske radikalne stranke i njegovog zamenika - Vojislava Šešelja i Tomislava Nikolića.....Nikolić tvrdi da mu lider partije...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.