Tribunal: Šešelj stabilno, život mu nije ugrožen

Izvor: Blic, 09.Jan.2012, 17:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tribunal: Šešelj stabilno, život mu nije ugrožen

Zdravstveno stanje Vojislava Šešelja je stabilno i njegov život nije ugrožen, izjavila je danas predstavnica Tribunala u Hagu Nerma Jelačić.

Detalji o njegovom stanju ne mogu biti objavljeni zato što Šešelj to nije odobrio, dodala je ona.

"U vezi s izveštajima medija o zdravstvenom stanju Vojislava Šešelja, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << želela bih da naglasim da je, prema medicinskoj dokumentaciji u našem posedu, njegovo zdravstveno stanje stabilno, i trenutno nema nikakvih naznaka da mu je život ugrožen", piše u izjavi koju je Jelačić.

Jelačić je naglasila da nije u mogućnosti da obelodani pojedinosti Šešeljevog stanja, "osim ako se on decidno i u pisanoj formi složi s obelodanjivanjem takvih informacija".

"U ovom slučaju, Šešelj je odbio da to odobri", naznačila je Jelačić. Poverljiva priroda informacija o zdravstenom stanju pritvorenika je u skladu sa međunarodnim standardima, napomenula je predstavnica Tribunala.

Jelačić je istakla da sekretar Tribunala stalno obaveštava Šešeljevu suprugu Jadranku o zdravstvenom stanju njenog supruga, a "neke informacije" daje i Šešeljevom pravnom savetniku Dejanu Miroviću.

Jelačić je posredno potvrdila da je Šešelj izvan sudskog pritvora u Sheveningenu, ističući da su "holandske vlasti zadužene za bezbednost pritvorenika ukoliko su oni izvan Pritvorske jedinice Ujedinjenih nacija" što je "razlog zašto se lokacija na kojoj se pritvoreno lice nalazi, drži u tajnosti, i pristup njemu je strogo

ograničen".

Portparolka Tribunala je ponovila da se Šešelju i drugim pritvorenicima pruža najbolja raspoloživa medicinska nega.

SRS je ranije saopštila da je Šešelj prošlog petka iz pritvora Tribunala prebačen u bolnicu u Lajdenu, i izrazila su sumnju da se njenom lideru pruža adekvatna medicinska pomoć. Šešelj je prošle godine zbog tahikardije bio podvrgnut ablaciji - laparoskopskom uklanjanju izvora srčane aritmije.

Tribunal od 2007. sudi Šešelj po optužnici za zločine nad Hrvatima i Muslimanima tokom ratova u Hrvatskoj i BiH 1991-93. Završne reči zakazane su za mart.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tribunal: Šešeljev život nije ugrožen

Izvor: Mondo, 09.Jan.2012

Zdravstveno stanje Vojislava Šešelja je stabilno i njegov život nije ugrožen, izjavila je danas predstavnica Tribunala u Hagu Nerma Jelačić.

Nastavak na Mondo...

Stabilno zdravstveno stanje Vojislava Šešelja

Izvor: TvojPortal.com, 10.Jan.2012, 00:13

HAG, 9. januara 2012. (Beta) - Zdravstveno stanje Vojislava Šešelja je stabilno i njegov život nije ugrožen, izjavila je u ponedeljakpredstavnica Tribunala u Hagu Nerma Jelačić.. . . Detalji o njegovom stanju ne mogu biti objavljeni zato što Šešelj to nije odobrio, dodala je ona.. "U vezi...

Nastavak na TvojPortal.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.