Todorović: Tomini transkripti laž, Šešelju preti prekid komunikacija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Sep.2008, 14:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Todorović: Tomini transkripti laž, Šešelju preti prekid komunikacija

BEOGRAD - Potpredsednik SRS Dragan Todorović izjavio je danas da postoji ozbiljna opasnost da lideru radikala Vojislavu Šešelju bude onemogućena svaka komunikacija sa timom za odbranu, zbog objavljivanja transkripta razgovora sa stranačkim kolegama o Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju koji je medijima dostavio bivša desna ruka predsednika SRS Toma Nikolić.

"Posle objavljivanja lažnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << transkripata ozbiljno je ugrožena odbrana Šešelja i sam Šeselj", rekao je Todorović na konferenciji za novinare, dodavši da postoji opasnost da mu budu onemogućeni kontakti i sa strankom i porodicom.

On je kazao da, za sada, komunikacija Šešelja i stranačkih kolega postoji, ali da "sve vreme iščekujemo šta će se desiti".

Todorović veruje da Haški tribunal, ipak, neće preduzeti takve korake, jer su transkripti, kako je rekao, lažni.

On je saopštio i da je došlo do promena u timu za odbranu Šešelja, na čijem će čelu, umesto Tomislava Nikolića, biti Zoran Krasić, a u tim će ući i poslanik SRS Boris Aleksić kao pravni savetnik.

Upitan da li je Aleksandar Vučić i dalje u timu, Todorović je kazao da će kada bude imao kompletnu informaciju obavestiti javnost, a da sastav tima ne određuje stranka, već sam tim.

Todorović je najavio da će u subotu, u 10 sati, u Domu sindikata biti organizovan naučni skup pod nazivom "Pokušaj novog sudskog ubistva dr Vojislava Šešelja", na kome će govoriti stručnjaci iz oblasti prava, akademici i predstavnici nevladinih organizacija.

Šef poslaničke grupe "Napred Srbijo" Tomislav Nikolić dostavio je medijima u utorak, 16. septembra, zapisnike sa dve sednice stručnog tima za odbranu Šešelja, koji potvrđuju da je predsednik stranke iz Haga u julu nalagao da SRS glasa za ratifikaciju SSP-a ukoliko bude usvojen radikalski amnadman.

Nikolić je medijima dostavio zapisnike sa sastanka od 9. jula, u kome je lider SRS poručio da će radikali glasati za ratifikaciju sporazuma ukoliko Vlada Srbije bude prihvatila amandman SRS, i od 5. septembra u kome je promenio odluku.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.