Šešelju zabranjen ulazak u Hrvatsku, hoće da ga hapse!

Izvor: Vesti-online.com, 31.Mar.2016, 17:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šešelju zabranjen ulazak u Hrvatsku, hoće da ga hapse!

Ako vođa srpskih radikala Vojislav Šešelj dođe na hrvatsku granicu biće mu zabranjen ulazak u Hrvatsku na osnovu zakona o stranicma, javljaju hrvatski mediji pozivajući se na izvore u tamošnjem MUP-u.

Isti izvori navode da je graničnim prelazima poslata obavest da se Šešelju ne dozvoli ulazak u Hrvatsku na osnovu dva člana Zakona o stranicima.

- MUP je, na osnovu članova 36 i >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << 38 Zakona o strancima i člana 5 Zakonika o Šengenskim granicama zabranio ulazak Šešelju u Republiku Hrvatsku - saopšteno je iz hrvatske Vlade.

- Neka dođe pa ćemo ga uhapsiti - poručio je hrvatski premijer Tihomir Orešković putem službe za odnose s javnošću, prenose hrvatski mediji.

Šešelj je mogućnost dolaska u Hrvatsku spomenuo u četvrtak nakon što je Haški sud objavio da je nepravosnažno oslobođen optužbi za ratne zločine. U prvoj reakciji nakon izricanja presude Šešelj je putem društevnih mreža poručio: "Draga moja Kolinda spremi se, spremi, uskoro ti dolazim u službenu posetu".

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.