Šešelj traži da ga puste na slobodu

Izvor: B92, 10.Jan.2014, 19:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šešelj traži da ga puste na slobodu

Hag -- Lider SRS Vojislav Šešelj zatražio je od Haškog tribunala da obustavi postupak protiv njega i pusti ga na slobodu ili da vrati postupak na početak.

Kako je saopšteno iz Tribunala, Šešelj je zatražio od Žalbenog veća da poništi odluku od 13. decembra 2013. godine o nastavku suđenja i da konstatuje kršenje njegovih prava na pravično i ekspeditivno suđenje i pusti ga na slobodu ili da novi sudija Madiaje Nijang pokrene postupak od početka.

Pretresno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << veće naložilo je nastavak postupka protiv Šešelja sa novoizabranim sudijom Nijangom, koji je zamenio sudiju Harhofa, izuzetog iz predmeta na Šešeljev zahtev, zbog pristrasnosti.

Lider SRS nedavno je operisan zbog karcinoma debelog creva, a oktriveni su mu i uvećani limfni čvorovi koji su takođe odstranjeni.

Šešelj je obavešten i da su analizom limfnih čvorova utvrđene metastaze i da je zato potrebna primena hemoterapije.

Lider SRS je u pritvoru Haškog tribunala od 2003. godine, kada se dobrovoljno predao tom sudu.

Optužnica ga tereti za zločine protiv čovečnosti i kršenje zakona i običaja ratovanja u Vojvodini, Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini od 1991. do 1993. godine.
Pogledaj vesti o: Vojislav Šešelj

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ŠEŠELJ: Pustite me na slobodu ili vratite postupak na početak

Izvor: Kurir, 10.Jan.2014

Lider SRS zatražio od Žalbenog veća da poništi odluku od 13. decembra 2013. godine o nastavku suđenja i da konstatuje kršenje njegovih prava na pravično i ekspeditivno suđenje..HAG - Haški tribunal objavio je danas da je primio žalbu haškog optuženika i lidera SRS Vojislava Šešelja u kojoj...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.