Šešelj svjetski rekorder po vremenu provedenom u pritvoru

Izvor: IstocnoSarajevo.net, 30.Dec.2010, 14:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šešelj svjetski rekorder po vremenu provedenom u pritvoru

Predsjednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj apsolutni je svjetski rekorder po vremenu provedenom u pritvoru Haškog tribunala bez prvostepene presude, što je posljedica političkog pritiska koji se vrši na taj sud, rekao je šef pravnog tima za odbranu lidera radikala Zoran Krasić. Krasić je izjavio da je Šešelj osam godina u pritvoru u Ševeningenu, što znači da je njemu pravo na pravično i suđenje >> Pročitaj celu vest na sajtu IstocnoSarajevo.net << u razumnom roku prekršeno ''bar četiri do pet puta'', što nije zabilježeno u istoriji pravosuđa.

On je naveo da bi u martu trebalo da bude obavljen postupak razmatranja da li je Tužilaštvo uspjelo da dokaže Šešeljevu krivicu.

Krasić je rekao da se rad Haškog tribunala produžava u nedogled, jer su sudije i tužioci tog suda veoma dobro plaćeni, pa im odgovara da na tim dužnostima ostanu što duže.

"I ovu godinu završavamo i narednu godinu počinjemo istom rečenicom: `Zaustavite ubijanje Vojislava Šešelja`", rekao je Krasić na konferenciji za novinare posvećenoj radu Haškog tribunala.

Šešlju se u Hagu sudi za zločine nad nesrbima u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH 1991-93. godine.
 
Izvor:RTRS

Nastavak na IstocnoSarajevo.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta IstocnoSarajevo.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta IstocnoSarajevo.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.