Izvor: Vesti-online.com, 10.Dec.2014, 00:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šešelj sutra u Beogradu

Lider radikala Vojislav Šešelj doći će u Beograd sutra, 12. novembra, izjavio je juče ministar Rasim Ljajić, koji je i predsednik Nacionalnog saveta za saradnju sa Haškim tribunalom. On je objasnio da su doktori tražili još jedan dodatni dan i da se lider SRS sa time složio, a da će mu Vlada Srbije obezbediti kartu.

Prema njegovim rečima, sve je bilo spremno da Šešelj dođe još u petak, ali do toga nije došlo iz medicinskih razloga. Ljajić je još >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << jednom podsetio da je odluka da se Šešelj pusti na slobodu zbog bolesti samo izgovor Haškog suda da izađe iz ćorsokaka.

- Vojislav Šešelj je pobedio Haški tribunal, to svi znaju, ali u međuvremenu su pokušali da ga ubiju i on se razboleo, pa je prirodno da bude pušten na slobodu. S druge strane, Vojislav Šešelj nije osuđenik, što se, izgleda, u Srbiji namerno zaboravlja, jer po okončanju svih procesnih radnji u Tribunalu, Vojislav je čekao na izricanje presude duže od četiri godine, pa zar zbog nesposobnosti Haga treba još više i teže da strada - rekao je Šarović.

- Čula sam se sa Vojom i kaže, dobro je, a kako mu je samo on zna. Deluje mi dobro raspoložen i kao i uvek, on hrabri nas da i ovu agoniju izdržimo - kaže već umornim glasom Jadranka Šešelj, koju novinari opsedaju danima.

U porodičnoj kući u Batajnici, veli, nema euforije, ali priznaje, ima nestrpljenja, naročito kod sinova, koji su u međuvremenu dok im je "otac bio na službenom putu" stasali u odgovorne mlade ljude.

U savremenoj istoriji Evrope nema većeg i težeg međunarodnog političkog progona od onoga kojem je podvrgnut Vojislav Šešelj, slažu se mnogi analitičari i ističu da se to dešava pred očima cele svetske javnosti usred Evrope!

- Moj otac Vojislav je pokazao kako se brani Srbija i kako bi trebalo da izgleda častan političar, nažalost takvih je sve manje, makar u Srbiji, a njegovi nekadašnji učenici, ovi današnji vlastodršci pokazuju da najvažniju stvar od Vojislava nisu naučili, kako se Srbija voli i spremnost da se zbog te ljubavi i strada - kaže za "Vesti", najstariji Šešeljev sin Nikola i dodaje da se juče ujutru čuo sa ocem koji od petka čeka na povratak u Srbiju.

- Ne pokazuje nervozu, drži se, a čekajući "zvono za povratak" igra šah, čita knjige i ohrabruje svoje haške drugare.

U centru Beograda ispred Ruskog cara radikali su juče održali konferenciju za štampu i podsetili ne samo novinare, već i prolaznike na to da je SRS kao i povratak Vojislava Šešelja pod medijskom blokadom, ali da se, kako su istakli, srpska decenija neobaveštenosti približava kraju. Zamenik predsednika SRS-a Nemanja Šarović je rekao da ima informacije da se srpska vlast, koja je u strahu od povratka lidera radikala iz Haga, sprema da izazove nerede.

- Povodom saznanja da režim priprema izazivanje nereda na aerodromu tokom dočeka dr Šešelja, ali i 15. novembra na mitingu, razgovarao sam sa načelnicima MUP-a kako bi zajedno obezbedili da doček i miting prođu u najboljem redu. Ukoliko dođe do incidenata, znaće se da je iza njih režim - kaže Šarović.
Pogledaj vesti o: Vojislav Šešelj

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.