Šešelj pristao na operaciju

Izvor: IstocnoSarajevo.net, 24.Okt.2010, 18:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šešelj pristao na operaciju

Predsjednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj, saglasio se da bude operisan, izjavio je šef pravnog tima za odbranu lidera radikala Zoran Krasić.
- Vođa SRS je svojim potpisom pristao da mu bude obavljena ablacija električnog puta u srcu, rekao je Krasić na konferenciji za novinare i dodao da se još ne zna kada će operacija biti obavljena.

Krasić je rekao da Šešelj ima velike >> Pročitaj celu vest na sajtu IstocnoSarajevo.net << zdravstvene probleme i ocijenio da operacija vjerovatno predstavlja put da oni na neki način budu sanirani i riješeni.

On je podsjetio da je Pretresno vijeće naložilo sekretaru Tribunala da formira tročlanu komisiju - ljekarski konzilijum eksperata od međunarodnog ugleda koji bi trebalo da utvrdi uzrok srčanih smetnji Šešelja, odnosno aritmija i tahikardija.

Krasić je rekao da je sekretar Tribunala najzad odredio prijatelja suda koji bi trebalo da provede istragu da li su bivši glavni tužilac haškog tribunala Karla de Ponte i njeni saradnici, zbog zastrašivanja i pritiska na svjedoke, iskazali nepoštovanje prema sudu, koji je ad hok organ UN.

- Pretresno veće je usvojilo zahtev Šešelja da 13 delova iz dnevnika Ratka Mladića bude prevedeno na srpski jezik i lideru radikala će biti dostavljena ta dokumentacija, rekao je Krasić i dodao da je vjerovatno riječ o namjeri da ti dnevnici budu uvršteni u sudski spis.

Tužilaštvo Haškog tribunala tereti Šešelja za zločine protiv čovječnosti i povrede ratnog prava i običaja u Hrvatskoj, BiH i Vojvodini od 1991. do 1993. godine. Lider SRS-a se dobrovoljno predao Tribunalu u februaru 2003, a suđenje mu je počelo u novembru 2007.

Šešelj je 21. januara 2009. dodatno optužen za nepoštovanje Tribunala zbog objelodavanja imena i drugih ličnih detalja tri svjedoka, čiji je identitet po nalogu pretresnog vijeća bio zaštićen od javnosti.

Šešelj je osuđen na 15 mjeseci zatvora zbog nepoštovanja suda i ta kazna mu je potvrđena 19. maja 2010. godine, a 4. februara je drugi put optužen zato što je u knjizi objavio podatke o 11 zaštićenih svjedoka.
 
Izvor:Srna

Nastavak na IstocnoSarajevo.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta IstocnoSarajevo.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta IstocnoSarajevo.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.