Šešelj optužuje Lončara za nameštanje tendera za KBC Niš

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Apr.2018, 18:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šešelj optužuje Lončara za nameštanje tendera za KBC Niš

Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj izjavio je danas da je tender za nabavku opreme Kliničko bolničkog centra (KBC) Niš namešten i da je u to umešan ministar zdravlja Srbije Zlatibor Lončar koji, kako je istakao, mora biti smenjen sa te funkcije.

Šešelj je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije rekao da je nameštanje tendera urađeno u koordinaciji ministra.

Prema njegovim rečima, tender je produžavan i izmenjene su tehničke >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << specifikacije uređaja da bi se uskladile sa opremom koju ima firma "Sinofarm", kako bi ona dobila vreme da pripremi ponudu i dobije tender.

Šešelj tvrdi da se sve radilo "preko ministrove prijateljske firme Magna farmacija", koja se javlja kao konsultantska firma "Sinofarm."

Predsednik SRS je naveo da "Sinofarm" nije ispunio uslove konkursne dokumentacije, ali da je sa tom firmom 9. aprila prošle godine ministarstvo potpisalo ugovor, iako dva zahteva za zaštitu prava nisu još bila rešena.

On je kazao da je Republička komisija za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki prihvatila zahtev firme "Medikom" o poništavnju postupka u celini, što je značilo da ne može da se realizuje ugovor.

Ministar ipak nastavlja da realizuje poništenu nabavku i sve se svodi na to da Lončar kupuje opremu bez tendera i javne nabavke, rekao je Šešelj.

Posle toga, dodao je Šešelj, usvojen je zahtev i druge firme koja je učestvovala na tenderu, ali i pored toga ministarstvo realizuje ugovor sa "Sinofarmom" i oprema se isporučuje i instalira.
Pogledaj vesti o: Vojislav Šešelj

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.