Izvor: RTS, 24.Maj.2022, 15:42

Šešelj dobio poziv za saslušanje pred haškim istražiteljima

Predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj potvrio je za "Tanjug" da je dobio poziv za saslušanje pred Mehanizmom za međunarodne krivične sudove, kao pravnim naslednikom Haškog tribunala.
Vojislav Šešelj je rekao da mu je poziv za saslušanje stigao zbog objavljivanja imena zaštićenih svedoka i poverljivih dokumenata u njegovim knjigama.

Kako je naveo, poziv je dobilo i još sedam njegovih sadašnjih i bivših >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << članova odbrane u Hagu.
Njegov poziv datiran je na 1. jul, dok su ostali dobili pozive za kraj juna.
Na pitanje da li će se odazvati pozivu, Šešelj je odgovorio – najverovatnije.
"Najverovatnije hoću, a to zavisi od procene okolnosti", rekao je Šešelj i dodao "poželeo sam da se ponovo nađem pred haškim istražiteljima".
Poziv je Šešelju uručen je za saslušanje u Beogradu i on neće ići u Hag.
Osim lidera radikala, pozive su dobili i Ljiljana Mihajlović, Ognjen Mihajlović, Miljan Damjanović, Marina Ristić, Nemanja Šarović, Marina Raguš i Miroljub Ignjatović.
Pogledaj vesti o: Vojislav Šešelj

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šešelj dobio poziv za saslušanje pred haškim istražiteljima

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Maj.2022

BEOGRAD - Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj i osam članova njegove odbrane dobili su poziv za saslušanje u Haškom tribunalu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.