Šešelj: Šta donosi mini Šengen, šta je istina o prodaji oružja…

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Nov.2019, 17:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šešelj: Šta donosi "mini Šengen", šta je istina o prodaji oružja…

Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj zatražio je danas od predsednika Srbije Aleksandra Vučić odgovor na pitanje šta je to što može da donese "mini Šengen" između Severne Makedonije, Srbije i Albanije, a ne može CEFTA sporazum.

Za Šešelja je važno i to - šta se dešava, kako kaže, sa statusom takozvanog nezavisnog Kosova ukoliko albanski premijer Edi Rama odluči "da dovede i prištinsku delegaciju i uključi je u taj sporazum".

Šešelj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je novinarima u Skupštini kazao da je u okviru CEFTA sporazuma Kosovo bilo prisutno sa zvezdicom, odnosno kao teritorija kako je propisano Rezolucijom 1244, i izrazio bojazan da bi u slučaju "malog Šengena" počeo pritisak zapadnih zemalja i da bi ,u jednom trenutku albansko rukovodstvo u Prištini poslalo svoju delegaciju, koja bi imala isti status kao Srbija, Severna Makedonija i Albanija.

Šešelj je rekao da očekuje da mu predsednik Vučić "razjasni šta u tom slučaju".

Komentarišući optužbe u vezi prodaje oružja na račun oca ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, Šešelj je kazao da je vrlo oprezan sa onim što dolazi od prozapadne opozicije i da ga ne interesuju ni izjave Stefanovića, već da insistira da se javnosti pruži objektivan i istinit odgovor na pitanje - da li je Krušik prodavao privatnim firmama oružje ispod cene, odnosno da li je prodavao oružje ispod cene po kojoj ga prodaje SDPR.

Upitan da li će sutra prisustvovati dijalogu vlasti i opozicije u Skupštini uz posredovanje Evropskog parlamenta, Šešelj je kazao:

"Nemam nameru da učestvujem gde god da posreduju stranci. Mi se zalažemo da se vodi dijalog vlasti i opozicije u kome će učestvovati sve parlamentarne stranke, a ima puno razloga da se to uradi pre izbora, ali da mi stranci vode glavnu reč u takvoj raspravi - to ne mogu dozvoliti."
Pogledaj vesti o: Vojislav Šešelj

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.