Šešelj: Pregovori u Briselu propali, nije nam žao

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Feb.2017, 16:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šešelj: Pregovori u Briselu propali, nije nam žao

Lider Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj izjavio je danas da su Albanci, na poslednjoj rundi dijaloga, kategorički odbili sve i stavili do znanja da ono što je korisno za Srbe, posebno Zajednica srpskih opština, neće biti sprovedeno.

"Poslednja runda razgovora u Briselu propala je, ali nam nije žao. To smo i očekivali, jer dva paketa briselskih sporazuma Srbima nisu donela ništa >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dobro, isključivo Albancima, a ono što je bila obaveza albanske strane da prihvati, a korisno je Srbima, jednostavno nije realizovano i stavili su do znanja da nikada neće biti realizovano", rekao je Šešelj na konferenciji za novinare.

Prema rečima lidera radikala, albanska strana je sinoć u dijalogu u Briselu kategorički sve odbila, posebno Zajednicu srpskih opština i navela da je nezavisnost za njih jedina opcija.

Šešelj je, takođe, upozorio da preti opasnost da Albanci narednih dana naoružani upadnu u četiri severne kosovskometohijske opštine u kojima živi pretežno srpsko stanovništvo. Šešelj je istakao da je ovu informaciju dobio sa Kosova i Metohije i objasnio da Albanci planiraju da izvrše napad ili u vreme dolaska Stoltenberga, ili neposredno nakon njegovog odlaska.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

DRAMA OKO KOSOVA: Albanci priznali da NE DAJU formiranje Zajednice srpskih opština

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Feb.2017

Tenzije na Kosovu se ne smiruju..Albanci su na poslednjoj rundi dijaloga, kategorički odbili sve i stavili do znanja da ono što je korisno za Srbe, posebno Zajednica srpskih opština, neće biti sprovedeno..."Poslednja runda razgovora u Briselu propala je, ali nam nije žao. To smo i očekivali, jer...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.