Šešelj: Ne interesuje me kada će biti doneta presuda

Izvor: Press, 11.Dec.2014, 14:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šešelj: Ne interesuje me kada će biti doneta presuda

Lider Srpske radikalne stranke i haški optuženik Vojislav Šešelju izjavio je danas da ga ne interesuje kada će taj sud doneti presudu protiv njega ponovivši da se neće dobrovoljno vrati u Ševeningen.
Šešelj je odbacio tvrdnje glavnog haškog tužioca Serža Bramerca da na privremenoj slobodi nije poštovao naloge tog suda istakavši da je ono što je govorio u Srbiji neprestano ponavljao >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << prethodnih godina u sudnici.

Povodom Bramercovog stava da je neophodno da se zatraži opoziv odluke o prevremenom puštanju na slobodu, Šešelj je na konferenciji za novinare rekao da je brutalno izbačen iz tog suda i da mu pri tome nisu postavljeni nikakvi uslovi.

"Kada će biti doneta presuda mene ne interesuje, kada će se preispitati odluka o privremenom puštanju mene ne interesuje... neću otići dobrovoljno", rekao je Šešelj.



Prema njegovim rečima, pošto se neće dobrovljno vratiti u Hag tu su Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić, "pa neka me hapse".

Šeselj je napomenuo i da Bramercov stav o izricanju presude "govori o projektovanom donošenju presuda" koje mogu biti izrečene "danas sutra ili posle juna kada predviđaju da ću da umrem".

Bramerc je sinoć izjavio da Šešelj nije poštovao naloge suda i da je vređao žrtve i da je potrebno da prvostepena presuda u njegovom slučaju bude izrečena u najkraćem mogućnom roku.

On je u izveštaju o radu Tribunala koji je podneo Savetu bezbednosti UN istakao da je bilo neophodno da od Pretresnog veća zatraži opoziv odluke o puštanju Šešelja na privremenu slobodu „zbog nepoštovanja naloga Tribunala i vređanja žrtava".

Šešelj se na konferenciji za novinare osvrnuo i na izvšetaj Saveta za borbu protiv korpucije koji je vodila Verica Barać istakavši da svi koji su tu pomenuti zaslužuju hapšenje, ali smatra da je to zaustavila, kako je rekao, "prvo dosmanlijska vlast", a onda i sadašnji režim.

On je optužio i bivšeg ministra Mlađana Dinkića da je odgovoran što je država Srbija, kako je rekao, izgubila 2,2 milijarde evra u nekadašnjoj Zagrebačkoj banci i zatražio od vlasti da sve koji su umešani u taj slučaj procesuira.

Šešelj je kritikovao i vlast u Srbiji, jer su "obustavili sva potraživanja prema Hrvatskoj" koja, po njemu, od Srbije stalno nešto potražuje i ucenjuje je - "od promene granice na Dunavu pa do oblasti energetike".
Pogledaj vesti o: Vojislav Šešelj,   Hag

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šešelj: Ne interesuje me kada će biti doneta presuda

Izvor: Studio B, 11.Dec.2014

Lider Srpske radikalne stranke i haški optuženik Vojislav Šešelju izjavio je danas da ga ne interesuje kada će taj sud doneti presudu protiv njega ponovivši da se neće dobrovoljno vrati u Ševeningen...Šešelj je odbacio tvrdnje glavnog haškog tužioca Serža Bramerca da na privremenoj slobodi...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.