Izvor: NoviMagazin.rs, 11.Feb.2016, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šešelj: Moji bliski saradnici neće ići dobrovoljno u Hag

Lider Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj ponovio je danas da bivši i sadašnji funkcioneri stranke Vjerica Radeta, Petar Jović i Jovo Ostojić neće pristati da dobrovojno odu u Haški tribunal.

"Oni su pošteni, ispravni građani Srbije kojima niko ne može da pripiše krivično delo", rekao je Šešelj na konferenciji za novinare i dodao da se u srpskom zakonodavstvu nepoštovanje >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << suda kažnjava izricanjem novčane kazne ili izbacivanjem iz sudnice.

Šešelj je kazao da je, za razliku od predsednika Srbije Tomislava Nikolića koji je početkom prošle godine rekao da on mora biti izručen Haškom tribunalu, premijer Srbije Aleksandar Vučić to odbio da uradi jer je "svestan kakve su posledice".

Vjerica Radeta je izjavila da nije prekršila zakon i da je, kao član tima za odbranu Vojislava Šešelja, radila sve što je u njegovom najboljem interesu.

Komentarišuću smrt generala Zdravka Tolimira u Hagu, Šešelj je rekao da smatra da je Tolimir umro jer mu nije pružena adekvatna medicinska pomoć.

"To je razlog više da Srbija uputi inicijativu Savetu bezbednosti UN da se Haški tribunal što pre ukine i da se svi Srbi vrate u Srbiju", rekao je Šešelj.

On je dodao da je Tolimir nepravedno optužen i da treba da bude sahranjen sa svim vojnim počastima.
Pogledaj vesti o: Hag

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.