Šarović: Šešelju otkrivene metastaze na jetri

Izvor: Politika, 19.Okt.2014, 12:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šarović: Šešelju otkrivene metastaze na jetri

BEOGRAD – Lideru Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislavu Šešelju otkrivene su metastaze na dva mesta na jetri i sledeće nedelje znaće se da li će i kada biti operisan, izjavio je danas zamenik predsednika SRS Nemanja Šarović.

Šarović je na konferenciji za novinare rekao da su metastaze na jetri Šešelja koji se nalazi u pritvoru Haškog tribunala otkrivene nakon pregleda i da će se sledeće nedelje raditi pet skener posle čega će se znati da li će i kada biti operisan.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << />
Vojislav Šešelj je nekoliko meseci tražio pregled jer je konstantno imao tempreaturu između 37 i 38, na šta su mu lekari rekli da je takva temperatura u Holandiji normalna”, rekao je Šarović dodajući da je pre dva meseca zatvorski lekar nešto pronašao i upisao kao dijagnozu.

Šarović je na konferenciji za novinare pokazao izveštaj na kom umesto dijagnoze stoji beli papir, a taj izveštaj dostavljen je Šešelju nakon više zahteva.

„Niko nema prava da krije nalaz o zdravstvenom stanju Vojislava Šešelja”, rekao je Šarović optužujući Haški tribunal za neadekvatnu i neblagovremenu zdravstvenu negu prema lideru radikala koji se u pritvoru nalazi 12 godina.

Šarović je podsetio da su Šešeljevi problemi sa debelim crevom počeli su od oktobra 2012. godine ali da su mu tada govorili da to nije ništa ozbiljno, da bi nakon godinu dana „natezanja sa zatvorskim lekarim” u oktobru 2013. godine on bio operisan i odstranjeno mu je 30 santimetara debelog creva.

„Nema sumnje da Haški tribunal ubija Vojislava Šešelja jer nema dokaza da ga osudi. Prošli su svi razumni rokovi za donošenje presude i SRS traži bezuslovno i momentalno oslobađanje Vojislava Šešelja”, rekao je Šarović.

On je dodao da su svi koji ćute i ne čine ništa da zaštite njegova ljudska prava „saučesnici u ubistvu”.

„I vlada Srbije koja 12 godina nije učinila ništa da zaštiti Vojislava Šešelja. Nama ne treba njihova briga i to što će reći da je to nepravda. Neka kažu šta su uradili”, naveo je Šarović.

SRS će se, dodao je Šarović, tokom narednih dana obratiti Savetu bezbednosti koji je nadležan za kontrolu rada Haškog tribunala, ambasadama prijateljskih zemalja i međunarodnih organizacija koje se bave zaštitom ljudskih prava.

Beta

objavljeno: 19/10/2014

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šešelju otkrivene metastaze na jetri, tvrde u stranci

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 19.Okt.2014

Vojislavu Šešelju, lideru Srpske radikalne stranke kome se pred Haškim tribunalom sudi za ratne zločine tokom rata na prostoru bivše Jugoslavije, otkrivene su metastaze na jetri, izjavio je zamenik predsednika stranke Nemanja Šarović...Sledeće nedelje znaće sa da li će i kada biti operisan,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

"Hag hoće da likvidira Šešelja"

Izvor: B92, 19.Okt.2014

Zamenik predsednika SRS Nemanja Šarović rekao je moguće da predsednik SRS Vojislav Šešelj bude operisan, ali će odluka biti doneta posle pregleda..."Vojislav Šešelj je nove tegobe osećao još od operacije u decembru prošle godine, a tokom poslednjih meseci konstantno ima povišenu telesnu temperaturu...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.