Šarović: Šešelj nije žalio za Martinovićem

Izvor: Blic, 05.Jul.2012, 16:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šarović: Šešelj nije žalio za Martinovićem

Funkcioner Srpske radikalne stranke Nemanja Šarović preneo je danas novinarima da lider te stranke Vojislav Šešelj, koji se nalazi u Haškom tribunalu, "nije ni malo žalio" za odlaskom Aleksandrom Martinovićem u SNS i dodao da je "sada svima jasno zašto je SRS usred kampanje menjala predsedničkog kandidata".

Šarović je na konferenciji za novinare odgovarajući na pitanja rekao da su i >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << oni u stranci i Šešelj znali da je Martinović imao kontakte sa naprednjacima i da je samo bilo pitanje kada će se to i formalno desiti.

"Šešelj nije ni malo žalio za Martinovićem. Njegov stav je da je bolje da svi koji su u SRS bili iz interesa, zarad poslaničkog mandata ili nekie druge funkcije odu iz stranke", rekao je Šarović, koji se juče vratio iz Haga.

Objašnjavajući to što je SRS u kampanji za predsedničke izbore prvo izašla sa Martinovićem kao kandidatom, a potom sa Jadrankom Šešelj, Šarović je rekao da ukoliko gradjanima to do sada nije bilo jasno sada će svima biti.

"Niko ozbiljan u Srbiji ko se bavi politikom sigurno ne misli da je do tog prelaska došlo u poslednjih nekoliko dana", naveo je Šarović i ponovio da je Martinović svoju političku karijeru izgradio na kritici Tomislasva Nikolića i Aleksandra Vučića.

Šarović je govoreći o poseti Šešelju u Hagu rekao da lider radikala i dalje oseća zdravstvene tegobe, koje su po njegovom mišljenju, posledica dugogodišnjeg boravka u pritvorskoj jedinici.

"Zahtevamo da presuda bude izrečena što pre", rekao je Šarović i dodao da postoji bojazn da će prvostepena presuda biti izrečena tek marta 2013. godine kada je krajnji rok, a drugostepena 2015. godine.
Pogledaj vesti o: Vojislav Šešelj

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.