SRS izlazi samostalno na predstojeće izbore

Izvor: RTS, 20.Avg.2015, 13:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRS izlazi samostalno na predstojeće izbore

Lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj najavio je da će na predstojeće izbore ta stranka najverovatnije izaći samostalno.
Šešelje je podsetio da je Srpka radikalna stranka i do sada sama išla i na republičke i na pokrajinske i na lokalne izbore.

"Samo u 'osetljivim' opštinama u Srbiji gde postoji većinska >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ili skoro većinska struktura pripadnika raznih manjina, bili smo skloni da pravimo takozvane 'srpske liste'", rekao je Šešelj na konferenciji za novinare, prenosi Tanjug.
Radikali smatraju da je logično da svaka stranka ide samostalno na izbore a, kaže Šešelj, "ona koja ne može da osvoji cenzus ne treba ni da bude u parlamentu".
Podsetivši da je SRS već doživela pad ispod cenzusa, Šešelj je rekao da se nada da se to "više nikad neće ponoviti".
Komentarišući zabranu ćirilice u Vukovaru, Šešelj je rekao da je to očekivan potez jer, kako navodi, svi nivoi vlasti u Hrvatskoj vode isključivo antisrpsku politiku.
"Hrvatska će zapravo tu politiku da vodi sve dok poslednji Srbin ne bude oteran sa teritorije ove nove ustaške države koja je formirana uz asisteniciju zapadnih sila i koja se zasniva na stotinama hiljada ubijenih i stotina hiljada proteranih Srba", rekao je Šešelj.
Vlast u Hrvatskoj naziva "ustaškom", a koliko je jak "ustašluk" govori, po njemu, i prekid emisije u kojoj je gostovao predsednik Srpskog narodnog veća Milorad Pupovac, jedan, od kako je naveo, navodnih predvodnika Srba koji žive u "granicama ustaške Hrvatske države".
Kako je pojasnio, "Pupovac je od kad se pojavio na političkoj sceni važio za čoveka režima, jer je bio blizak svakom režimu u Hrvatskoj od Tuđmana pa dalje".

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Šešelj: Svi nivoi vlasti u Hrvatskoj vode antisrpsku politiku

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Avg.2015

Lider SRS Vojislav Šešelj komentarisao je danas zabranu ćirilice u Vukovaru kao očekivan potez, jer, kako navodi, svi nivoi vlasti u Hrvatskoj vode isključivo antisrpsku politiku..."Hrvatska će zapravo tu politiku da vodi sve dok poslednji Srbin ne bude oteran sa teritorije ove nove ustaške države...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.