SRS: Zaustaviti ubistvo Šešelja

Izvor: B92, 17.Okt.2010, 15:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRS: "Zaustaviti ubistvo Šešelja"

Beograd -- Srpska radikalna stranka pozvala je srpsku i svetsku javnost da prepozna i zaustavi ubijanje lidera te stranke Vojislava Šešelja u Haškom tribunalu.

Šef pravnog tima za odbranu Vojislava Šešelja Zoran Krasić rekao je da se zbog neadekvatnog lečenja u pritvorskoj jedinici Haškog tribunala Šešelju zdravlje pogoršava.

"U poslednjih godinu dana Šešelj boluje od >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << aritmije i tahikardije, a uzrok ozbiljno narušenog zdravlja je neadekvatno lečenje i trovanje medikamentima u Hagu", naveo je Krasić.

On je dodao da se Komitet za odbranu Vojislava Šešelja o stanju lidera stranke konsultuje sa domaćim i stranim stručnjacima za kardiologiju.

Krasić je rekao da javnost ne sme da dozvoli da se dogodi još jedno "pravosudno" ubistvo u Haškom tribunalu, posle smrti Slobodana Miloševića.

"Haški tribunal je sud namenjen za suđenje Srbima i eliminaciju Srba svim sredstvima pa i pravosudnim ubistvom u zatvorskoj ćeliji, na osnovu problematičnog zdravstvenog stanja", rekao je Krasić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.