SRS: Produžavaju suđenje Šešelju

Izvor: B92, 05.Sep.2013, 16:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRS: Produžavaju suđenje Šešelju

Beograd -- SRS ocenila da Tužilaštvo Haškog tribunala produžava proces protiv Vojislava Šešelja tražeći da se preispita odluka o izuzeću sudije Fredriha Harkofa.

Potpredsednik SRS Zoran Krasić rekao je na konferenciji za novinare da postoji tendencija da se izuzeti danski sudija Fredrih Harkof vrati na svoju poziciju, ali da je to nezakonito jer protiv odluke o izuzeću ne postoji mogućnost žalbe.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Izuzeće sudije je neka vrsta sankcije i tužilaštvo ne može da pokrene zahtev za preispitivanje te odluke", rekao je Krasić.

Posebno veće Tribunala usvojilo je 28. avgusta zahtev lidera SRS Vojislava Šešelja za izuzeće sudije Harhofa jer je ostavio utisak pristrasnosti, ali je preispitivanje te odluke zatražilo tužilaštvo i dvoje preostalih sudija.

Krasić je kazao da Šešelj nije ni imao potrebu da dokazuje svoju nevinost, već da je tužilaštvo moralo da dokaže njegovu krivicu. "Očigledno je da to nisu mogli i mi insistiramo da on što pre bude na slobodi", kazao je Krasić i dodao da je Šešelj rekorder po trajanju sudskog procesa.

Krasić je rekao da se presuda Vojislavu Šešelju donosi od 20. marta prošle godine i da se ne pamti da je neka presuda toliko dugo pisana.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

SRS: Tužilaštvo hoće duži proces protiv Šešelja

Izvor: RTS, 05.Sep.2013

Zahtevom da se preispita odluka o izuzeću sudije Fredrika Harhofa tužilaštvo Haškog tribunala produžava proces protiv Vojislava Šešeljaa, ocenjuje Srpska radikalna stranka...Srpska radikalna stranka ocenila je da tužilaštvo Haškog tribunala produžava proces protiv Vojislava Šešelja tražeći...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.