SRS: Još nema nastavka suđenja Šešelju

Izvor: RTS, 11.Okt.2009, 14:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRS: Još nema nastavka suđenja Šešelju

U Haškom tribunalu ni za sledeću nedelju ne planiraju pojavljivanje Šešelja u sudnici, rekao šef pravnog tima za odbranu lidera radikala Zoran Krasić.

Šef pravnog tima za odbranu lidera radikala Zoran Krasić izjavio je da Vojislav Šešelj, kome je danas 55. rođendan, već sedmu godinu u Haškom tribunalu ne dobija odgovor na pitanje, ko krši pravo na njegovo suđenje u razumnom roku.

>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />U Haškom tribunalu ni za sledeću nedelju ne planiraju pojavljivanje Šešelja u sudnici, iako je još u avgustu najavljeno da bi početkom oktobra mogla biti održana statusna konferencija i nastavak pretresa, istakao je Krasić na konferenciji za novinare.

Krasić je ukazao da Šešelj i dalje nema kontakt sa pravnim savetnicima, niti se njegova odbrana finansira sredstvima Haškog tribunala i Ujedinjenih nacija.

Zoran Krasić je potvrdio da je Šešelj podneo žalbu na presudu kojom je osuđen na 15 meseci zatvora, zbog nepoštovanja Haškog tribunala, koju je obrazložio na 83 strane.

Lideru radikala se sudi za zločine protiv čovečnosti i povrede ratnog prava u Hrvatskoj, Vojvodini i Bosni i Hercegovini u periodu od 1992. do 1993. godine.

Početkom godine Šešelj je dodatno optužen za nepoštovanje Tribunala, zbog obelodanjivanja imena i drugih ličnih detalja tri svedoka, čiji je identitet zaštićen.

Šešelj je 24. jula osuđen na 15 meseci zatvora zbog nepoštovanja suda, a 5. oktobra podneo je žalbu na tu presudu.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.