SRS: Hipokrizija Haškog tribunala

Izvor: RTS, 12.Apr.2013, 19:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRS: Hipokrizija Haškog tribunala

Zakazivanje presude Vojislavu Šešelju za 30. oktobar, deset godina i osam meseci od početka postupka u Hagu, "pokazuje svu monstruoznost i hipokriziju takozvane pravde Haškog tribunala", rekao potpredsednik SRS-a Dejan Mirović.

Potpredsednik SRS-a Dejan Mirović rekao je da zakazivanje presude lideru radikala Vojislavu Šešelju za 30. oktobar, deset godina i osam meseci od početka postupka u Hagu, "pokazuje svu monstruoznost i hipokriziju takozvane pravde Haškog >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << tribunala".

"Pritvor koji traje toliko dugo nije zabeležen u modernom evropskom pravosuđu. Nijedno suđenje za ratne zločine nije trajalo tako dugo, čak ni ono u Nirnbergu", navedeno je u saopštenju potpredsednika SRS-a povodom vesti da je Pretresno veće Haškog tribunala za 30. oktobar zakazalo izricanje prvostepene presude Šešelju.

Šešelj koji se tribunalu predao 2003. godine, optužen je za progone na političkoj, rasnoj ili verskoj osnovi, nehumana dela, ubistvo, mučenje, okrutno postupanje, razaranje u BiH, Hrvatskoj i na području Vojvodine u Srbiji.

Tužilac je zatražio kaznu od 28 godina zatvora, a optuženi, koji se sam brani, oslobađaju presudu.

Suđenje je počelo u novembru 2006. godine, pa posle prekida ponovo počelo u novembru 2007, uvodnom rečju optužbe.

Tužilaštvo je završilo sa iznošenjem svojih dokaza u januaru 2010. godine nakon saslušanja 71 svedoka, dok Šešelj nije iznosio dokaze. Strane u postupku iznele su svoje završne reči od 5. do 20. marta prošle godine.

U Tribunalu je protiv Šešelja u tri navrata pokretan postupak za nepoštovanje suda, zbog objavljivanja podataka o svedocima kojima su bile dodeljenje zaštitne mere.
Pogledaj vesti o: Vojislav Šešelj

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Mirović: Monstruozni Haški tribunal

Izvor: Vesti-online.com, 13.Apr.2013, 03:33

Zаkаzivаnje izricаnjа prvostepene presude dr Vojislаvu Šešelju zа 30. oktobаr 2013. godine, ili godinu i sedаm meseci posle okončаnjа suđenjа i čаk deset godinа i osаm meseci od početkа postupkа pokаzuje svu monstruoznost i hipokriziju tаkozvаne prаvde Hаškog tribunаlа,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.