ŠEŠELJA LEČI DOKTOR SMRT!

Izvor: Kurir, 18.Sep.2010, 08:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŠEŠELJA LEČI "DOKTOR SMRT"!

BEOGRAD - Strahujemo za Vojislava Šešelja! Zamenik predsednika SRS Dragan Todorović tvrdi da su radikali zabrinuti jer isti lekar koji je lečio Slobodana Miloševića sada brine o zdravlju njihovog lidera!

BEOGRAD - Strahujemo za Vojislava Šešelja!

Zamenik predsednika SRS Dragan Todorović tvrdi da su radikali >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << zabrinuti jer isti lekar koji je lečio Slobodana Miloševića sada brine o zdravlju njihovog lidera!

- U ovom trenutku proveravamo sve informacije, jer znamo šta se desilo s Miloševićem - ističe Todorović.

Jadranka Šešelj, supruga lidera SRS, za Kurir kaže da zdravstvena zaštita koja se pruža pritvorenicima u Hagu nije dobra.

- Doktor Paulus Falke, glavni lekar pritvorske jedinice, doktor je opšte prakse, mislim da nije dovoljno stručan za neke oblasti. Istina je da je Voja nedavno počeo da ima srčane aritmije tokom dana, što mu predstavlja veliku smetnju. Doktor Falke se teško odlučuje na intervencije, budući da je to skupo, a u Hagu su vrlo štedljivi. A i često nije tu, pa medicinske sestre brinu o svemu - kaže Jadranka Šešelj i dodaje:

- Terapija koju Voja trenutno prima ne daje baš najbolje rezultate, čak mu je stanje ponekad gore nego što je bilo. Strahujem za Voju i vrlo sam zabrinuta - ističe naša sagovornica.

Portparol Haškog tribunala Nerma Jelačić kaže:

- Tribunal pritvorenicima pruža prvorazrednu zdravstvenu zaštitu. Takođe, oni imaju mogućnost posete specijalisti u određenim oblastima - tvrdi Jelačićeva, a na tvrdnje Jadranke Šešelj i Todorovića odgovara:

- On ovde radi kao lekar opšte prakse, ali naravno, ima mogućnost da se konsultuje sa specijalistima ili da im uputi pritvorenike, ukoliko se ukaže potreba za tim. Nerazumno bi bilo da veliki broj specijalista bude zaposlen u Tribunalu - zaključuje ona.

Milan Dobromirović

Falke - doktor i đakon!

Dr Paulus Falke je po struci doktor i radi kao lekar opšte prakse. Radi i kao konsultant u „Džejkobs prihvatilištima“. Zanimljivo je da je Paulus rukopoložen u čin đakona.

- Dr Falke nije odnedavno zaposlen u našoj instituciji, već radi dugi niz godina. Ne objavljujemo sve biografije na našem sajtu - kaže portparol Tribunala Nerma Jelačić.

Stanković: Lekar iz Srbije

Nekadašnji načelnik VMA dr Zoran Stanković za Kurir kaže:

- Kad sam bio na funkciji na VMA, jedan naš lekar išao je u Hag i pregledao pritvorenike. Šešelj ima pravo, kao i njegovi saradnici, da zatraži pregled koji bi obavio lekar iz Srbije.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.