Radikalne smene

Izvor: Glas javnosti, 30.Dec.2009, 10:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radikalne smene

BEOGRAD - Ono što se dešavalo na predsedničkom kolegijumu SRS, održanom u nedelju, u užarenoj atmosferi, moglo bi da parira scenariju najuzbudljivijih akcionih filmova! Dragan Todorović, potpredsednik SRS, po nalogu lidera stranke Vojislava Šešelja ubuduće će samo formalno biti šef poslaničke grupe, dok će sve konce vući mladi i perspektivni Aleksandar Martinović, njegov dojučerašnji zamenik, saznaje >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Glas javnosti.

- Atmosfera na sednici Predsedništva bila je užasno napeta, naročito zbog toga što je Šešelj bio na direktnoj telefonskoj vezi iz Haga. Martinović je odmah zatražio da se kazne svi koji su doprineli da SRS ostvari katastrofalan rezultat na Voždovcu. Predlog su najburnije dočekali Todorović, šef vojvođanskih radikala Milorad Mirčić i poslanice Gordana Pop-Lazić i Vjerica Radeta - otkriva detalje sa Predsedništva naš izvor. Prema njegovim rečima, Todorović „za kaznu“ već neko vreme sedi u poslednjem redu u Skupštini, u delu sale koja pripada SRS.

GLAS NAJAVIO RASPLET

Dešavanja na Predsedništvu SRS Glas javnosti je najavio pre dve nedelje, ali su i tada čelnici radikala to demantovali. Kako tvrdi naš izvor, ovoga puta bilo je mnogo žešće nego pre pola meseca kada je, takođe, tema bio debakl na voždovačkim izborima. Katastrofalno loš rezultat i onda je bio razlog da se pronađu i kazne krivci.

Ovog puta, nastradali su Todorović, Radeta, Pop-Lazićeva i Mirčić.

S druge strane, Dragan Todorović negira da je došlo do rokade u parlamentu.

- I dalje sam na svim funkcijama na kojima sam bio dosad, uključujući i to što sam otac četvoro dece, koju sam priznao i koja mene priznaju - ubeđuje Todorović.

NJegov zamenik Aleksandar Martinović takođe tvrdi da nije tačno da je preuzeo Todorovićevu ulogu.

- Vi me sada obaveštavate da sam postao šef poslaničke grupe SRS, a da ni ja sam to ne znam. Dragan Todorović ostaje na mestu šefa naše poslaničke grupe i tako će biti dok stranka eventualno ne odluči drugačije - ističe Martinović.

I Vjerica Radeta tvrdi da nije u Šešeljevoj nemilosti.

- Nema skrivenog plana, osim da se više eksponiraju mlađi poslanici. To što forsiramo mlade ljude nije od juče, već traje godinu dana. Ponosni smo na mlade kadrove i to nema nikakve veze sa tim što se neko od nas sada nalazi na nekim navodim crnim listama - tvrdi Radeta i dodaje da je Todorović i dalje potpredsednik SRS i šef poslanika u parlamentu.  

Pa zar na Voždovcu nisu bili glavni kandidati upravo ovi, kako se ovde nazivaju, "mladi lavovi". I u redu je da im se da šansa. Ali je isto tako tačno da je vreme pred njima. I da ne treba preuraniti i biti ishitren sa onima koji tek treba da se dokazuju. Drugim recima, iskustvo i "minuli rad" ne bi trebalo potcenjivati. Još manje ga treba potpuno anulirati.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.