Izvor: B92, 05.Okt.2008, 03:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radikali bili servis DB-a

Beograd -- Poslanik Srpske radikalne stranke Jadranko Vuković pet godina je prenosio izveštaje Bezbednosno-informacione agencije Vojislavu Šešelju, piše Blic.

Pet godina je BIA, između ostalog, preko Jadranka Vukovića, Šešelju punila glavu o tome da sam britanski špijun, tvrdi za Blic Tomislav Nikolić, šef poslaničke grupe "Napred Srbijo". I sam Vuković je Blicu potvrdio da je odnosio informacije Šešelju, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << međutim, nije želeo da otkrije od koga je dobijao te informacije.

"Kao i niz kolega iz moje stranke, i ja sam bio jedan u lancu koji je odnosio informacije Šešelju, i to ne osporavam. Ali, to je mrvica u moru informacija koje je on dobijao. U tom brdu informacija, ja sam bio zadužen da proverim da li one imaju upotrebnu vrednost i kažem 'ovo zaslužuje pažnju, a ovo je dezinformacija'", kaže za Vuković

I Goran Petrović, bivši šef DB-a, odnosno BIA, tvrdi da su državna bezbednost i šef radikala bili u velikoj ljubavi.

"Vojislav Šešelj, lider radikala, imao je komunikaciju s Jovicom Stanišićem, bivšim šefom Službe državne bezbednosti, sve od početka pa do kraja 90-ih", kaže Petrović.

"Komunikacija se obavljala preko posrednika, i zna se ko je osoba koja je bila zadužena za taj kontakt. Ta osoba sada je u penziji i ja ne želim da vam otkrijem njegovo ime. Da li su Stanišić i Šešelj i danas u kontaktu, to ne znam", kaže za Blic Goran Petrović, šef Službe državne bezbednosti posle petooktobarskih promena.

On ne želi ni da potvrdi ni da demantuje da pojedinci iz službe i danas opskrbljuju Šešelja informacijama, ali naglašava da iako je na čelo BIA postavljen Tadićev čovek Saša Vukadinović, tamo su zadržani ljudi koje je postavio Rade Bulatović.

Petrović tvrdi da u periodu dok je on bio na čelu te službe niko iz nje ništa nije iznosio niti je iko mogao da se pohvali da ima izvore u državnoj bezbednosti i dobija izveštaje.
Pogledaj vesti o: Vojislav Šešelj

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.